пʼятниця, 22 лютого 2019 21:45

Скасували випуск коміксу про Ісуса Христа

Автор: cbr.com
  Петиція проти коміксу "Друге пришестя" набрала 234 тис. підписів. Американське видавництво DC Comics скасувало випуск твору
Петиція проти коміксу "Друге пришестя" набрала 234 тис. підписів. Американське видавництво DC Comics скасувало випуск твору

Американська компанія DC Comics скасувала випуск коміксу "Друге пришестя", центральним персонажем якого є Ісус Христос. Причиною такого рішення стало обурення консервативних християн.

За сюжетом коміксу, Бог був розчарований першим пришестям Ісуса Христа, бо воно закінчилося розп'яттям. Тепер Він відправляє свого Сина на Землю знову. Але цього разу доручає Ісусу вчитися у всемогутнього супергероя Санмена - Людини-сонця.

Намір видати "Друге пришестя" спричинив невдоволення в інтернеті. Петицію з вимогою відкликати комікс опублікували на онлайн-платформі CitizenGо - групи захисту інтересів християн і протидії абортам, ЛГБТ та евтаназії. Критики твору назвали його "обурливим і богохульним контентом". Запропонували уявити реакцію медіа та політичний скандал, якби видавництво DC Comics насміхало з Мухаммеда чи Будди. Петиція набрала 234 тис. підписів.

Перший із шести запланованих випусків серії "Друге пришестя" мав вийти в березні.

"У коміксі Ісус Христос повертається і починає відновлювати своє вчення, яке егоїстичні люди використовують у власних цілях, - каже автор твору Марк Рассел. - Релігійні фундаменталісти та критики, які намагаються зупинити "Друге пришестя", зацікавлені не в захисті Христа, а у своїй здібності контролювати наратив. Вони, мабуть, (правильно) підозрюють, що пародіюється не Ісус, а вони самі. І те, як вони спотворили його вчення про милосердя до безсилих на інструмент для корисливих сильних".

Рассел заявив, що тепер авторські права повертаються до нього, і він шукатиме нового видавця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українською вийде комікс про юну відьму Сабріну

DC Comics, засноване 1934 року, є одним із двох найбільших у світі видавництв коміксів нарівні з Marvel. З 1967-го належить компанії Warner Bros. Видає комікси про таких супергероїв, як Супермен, Бетмен, Диво-Жінка, Флеш, Зелений Ліхтар, Аквамен, Шазам. Основні супергеройські команди - Ліга Справедливості, Загін Самогубців, Юні Титани, Вартові. Штаб-квартира розташована в місті Бербанк, Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «Скасували випуск коміксу про Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі