Ексклюзиви
понеділок, 22 травня 2017 14:20

У першому бойовику про Джона Рембо загинуло всього чотири персонажі

У першому бойовику про Джона Рембо загинуло всього чотири персонажі
Джон Рембо з бойовика "Рембо: Перша кров". Фото: Вікіпедія

22 травня 1985 року на американські кіноекрани вийшов бойовик "Рембо: Перша кров" про "невмирущого" солдата Джона Рембо, якого зіграв Сильвестр Сталлоне. Фільм знятий по книзі Девіда Моррелла "Перша кров". Роман-дебют американського письменника був вперше виданий в 1972 році й одразу став бестселером.

За книгою, Джон Рембо - напівкровка, наполовину індіанець племені навахо, наполовину європеєць. Рембо завербувався в армію США у віці 17 років, прослужив в "Зелених беретах" у В'єтнамі 3 роки. Під час однієї з операцій він потрапив в полон до північнов'єтнамської армії, де зазнав жорстоких тортур. Зумів втекти з табору для військовополонених, після чого провів півроку у військовому госпіталі. Рембо пройшов підготовку на військовій базі Форт-Брегг. У В'єтнамі отримав медаль Пошани, вищу військову нагороду США.
У бойовику "Рембо: Перша кров" головний герой відбуває покарання у в'язниці суворого режиму. Він змирився зі своєю долею, але і досі готовий віддати своє життя свою країну і друзів. Полковник Траутман, колишній бойовий командир Рембо пропонує йому відправитися до В'єтнаму, на спецоперацію. Потрібно врятувати з полону американських солдатів. Рембо погоджується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильвестр Сталлоне розповів, хто може стати новим Рембо

Спочатку бюджет фільму був $11 млн, але його перевищили на $4 млн., знімальний процес тривав на 1 місяць довше. Актор Сильвестр Сталлоне залишився дуже незадоволений фільмом. Спочатку він навіть поривався купити стрічку для того, щоб її більше ніхто не побачив. Однак незабаром охолов і попросив продюсерів по можливості вирізати його обличчя з фільму. У підсумку остаточний варіант картини став в два рази коротшим. Сталлоне просив за роль 3,5 мільйона доларів, але продюсери фільму вмовили його погодитися на 2 мільйони. Ще 1,5 мільйона він отримав від прокату фільму на телебаченні. Існує також режисерська версія фільму з альтернативною кінцівкою: полковник Траутман все ж стає вбивцею Рембо. "Перша кров" вважається кривавим і жорстоким фільмом. Але жертв-то всього чотири: помічник шерифа, який з власної вини випав з вертольота, і троє поліцейських, які вибухнули в машині, коли переслідували Рембо. У той же час в оригінальному сюжеті книги ветеран стає вбивцею мінімум десяти чоловік.

Фільм "Перша кров" на нагороди не претендував, однак виявився дуже впливовим фільмом. Фільм встановив нову постановочну планку для реалістичного бойовика. Фільми про Рембо популяризували концепцію "людини-армії" - про добре підготовленого професіонала, який може знищити незліченну кількість ворогів поодинці. Зброя Рембо також стало частиною поп-культури. З героєм асоціюється кулемет M60, блочний лук і ніж для виживання. У 80 -е в США після виходу фільму настав справжній бум на такі ножі.

У 2013 Джон Рембо фігурував під номером 6 у списку 50-і найбільших героїв бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «У першому бойовику про Джона Рембо загинуло всього чотири персонажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі