пʼятниця, 25 червня 2010 10:13

У перші роковини смерті фанати Майкла Джексона поминають співака

У перші роковини смерті фанати Майкла Джексона поминають співака

Прихильники Майкла Джексона в п"ятницю відзначають рік з дня передчасної, на 51-му році життя, смерті короля поп-музики.

Джексон помер 25 червня 2009 року у віці 50 років від передозування сильнодіючих препаратів під час підготовки до серії з 50 концертів, які співак готувався дати в Лондоні. Артист був похований в Лос-Анджелесі через більше ніж два місяці - 3 вересня.

У перші роковини смерті короля його прихильникам дозволять покласти квіти на меморіальному кладовищі Форест-Лоун, де похований артист. Поліція Лос-Анджелеса повідомила, що має намір забезпечити посилену охорону меморіалу і будинку, в якому проживає сім"я Джексонів. Сили правопорядку візьмуть під охорону меморіальне кладовище, починаючи вже з 6 ранку за місцевим часом. Поліція чекає, що біля мавзолею Джексона зберуться тисячі його прихильників.

Всередину споруди, де покояться останки короля поп-музики, будуть допущені тільки рідні і близькі Майкла, які, за відомостями газети "Лос-Анджелес Таймс", планують провести цей день в самоті за містом.

На офіційному сайті американської суперзірки відкрита сторінка для його прихильників, які присилають туди свої співчуття і слова подяки співакові, до якого вони найчастіше звертаються як до живого. Більшість присягаються у вічній любові до свого кумира. На даний момент в електронній книзі пам'яті залишили записи вже майже 650 тисяч осіб. Організатори вважають, що не менше мільйона фанів зі всього світу відвідають цього дня офіційний сайт кумира.

Користувачі соціальних мереж Twitter і Facebook також цього дня проводять акцію "Спасибі, Майкл Джексон". Багато радіостанцій і телеканали США оголосили, що весь цей день присвятять творчості Джексона.

Його життя і смерть вже стали цілою індустрією, а ім"я - однією з найуспішніших торгових марок. Лише смерть зробила можливим для Джексона розплату з кредиторами, що переслідували його.

За даними видання Billboard, за рік після смерті Майкл Джексон заробив близько 1 мільярд доларів. Тільки його маєток "Неверленд" виріс за роки в ціні на 250 мільйонів доларів. Хоча поки остаточно не з"ясовано, хто успадкує статок автора "місячної ходи". Діти Майкла - Кріс і Періс - живуть з бабусею Катерин Джексон в Каліфорнії.

Співак, за версією журналу Forbes, може стати найбагатшим небіжчиком. Його альбом "Тріллер" (1982) досі вважають бестселером - він ставав платиновим - тобто проданим в кількості понад мільйон екземплярів - 29 разів. За рік після раптової смерті поп-короля, тільки в США було продано 8,3 мільйона екземплярів його альбомів.

Кліп Джексона "Тріллер" занесений до "Книгу рекордів Гіннесу" як найуспішніший в світовій поп-культурі. А найдорожчим за всю історію експерти назвали його кліп "Крик", який обійшовся в 7 мільйонів доларів. У 1995 році композиція отримала нагороди в 11 номінаціях музичного телеканалу МТВ.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У перші роковини смерті фанати Майкла Джексона поминають співака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі