вівторок, 11 грудня 2012 12:01

У парку "Київська Русь" відбудують 20-метрові ворота, як за часів князів

Автор: Фото: parkkyivrus.com
 

У грудні 2012 року в "Парку Київська Русь" - Центрі культури та історії Древньої Русі - почалося будівництво Михайлівських воріт, які були одним з входів в укріплену частину Стародавнього Києва.

Ворота були дерев'яними і розташовувались в районі зведеного пізніше Михайлівського монастиря, від якого надалі і отримали свою назву. Після тривалих досліджень і детальної розробки проекту закипіла робота по споруді масивного дерев'яного спорудження. Завершити будівництво Михайлівських воріт планують влітку 2013 року.

Автор: Фото: parkkyivrus.com
 

"Це буде справжній шедевр середньовічної архітектури, - говорить президент "Парку Київська Русь" Володимир Янченко. - Висота воріт складе двадцять метрів. Про грандіозність будови можуть говорити порівняння з архітектурою Візантії. За свідченнями древніх істориків, висота воріт Константинополя досягала 25 метрів. Михайлівські ворота Київського Дитинця зовсім небагато поступалися величчю споруд Візантії, при тому, що ці ворота були не головним в'їздом у Стародавній Київ. Наше завдання - відтворити цей шедевр в ансамблі архітектури Київського Дитинця, щоб візуально зберегти пам'ять про наше минуле і дати можливість нашому й наступним поколінням милуватися величчю Стародавнього Києва".

Всього в Київський Дитинець вели троє воріт - Софійські (головні, розташовувалися з боку Софії Київської), Михайлівські та Подільські. У "Парку Київська Русь" (с. Копачів, Обухівський район, Київська область) відтворюються всі троє воріт, а також повністю відтворюється архітектурний образ Стародавнього Києва V-XIII століть.

Зараз ви читаєте новину «У парку "Київська Русь" відбудують 20-метрові ворота, як за часів князів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі