вівторок, 03 січня 2017 09:51

У новому фільмі Дженніфер Лоуренс вперше цілує одруженого чоловіка у космосі
13

21 грудня в кінотеатрі "Оскар" відбулась прем'єра стрічки норвезького режисера Мортена Тільдума "Пробудження". Головні ролі виконали Дженніфер Лоуренс і Кріс Пратт. Історія розповідає про подорож на космічному кораблі, що перевозить 5000 осіб. Кінцевою точкою польоту є нова планета, яку люди повинні заселити.

Всі пасажири перебувають у сні й мають прокинутись за 4 місяці до прибуття. Але механік-інженер Джеймс Претон прокидається раніше на 90 років. Він – єдина людина на борту, яка не спить. Його єдиним співрозмовником і другом стає бармен-робот. За рік до Джеймса приєднується письменниця Аврора Лейн.

 

Спочатку ролі Джеймса та Аврори мали грати інші актори. Першим на космічному кораблі міг би прокинутись Кіану Рівз, а його чарівною супутницею могла б бути Різ Уізерспун, Емілі Блант чи Рейчел Мак-Адамс. У стрічці є одна інтимна сцена, яка, за словами Дженніфер Лоуренс, стала перша в її кар'єрі. Акторка розповідає, що вона вперше цілувала одруженого актора, й щоб впоратись з емоціями, трохи випила.

"Ми не знали, що повинно було трапитися. Так що вони (знімальна група. − Gazeta.ua) сказали "дія" й ми почали цілуватися. І це було схоже на бум-бум, − каже Лоуренс, відтворюючи звук стуку скафандрів. − Наші голови не могли дістатись одна одної. Ми багато сміялись через це та кадри потрапили у стрічку".

 

Незважаючи на те, що всі події відбуваються у космосі, - це історія про людей. Власне більшість фільмів сучасної наукової фантастики ставить акцент на людині, а фантастичний елемент – це лише обрамлення чи один із можливих ракурсів історії. Згадайте, хоча б "Прибуття" Дені Вільньова, де люди намагаються порозумітися з прибульцями, вивчають їх мову.

 

"Пробудження" – це романтична історія, розташована за мільйони кілометрів від Землі. Виникає враження, що це не звичайна мелодрама, а пригодницька стрічка з елементами романтики. У ній добре балансують гумор і відчай, злість і радість, пристрасть і ненависть. Фактично, це фільм однієї локації, але здається, що він має глобальний підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі українські фільми 2016 року

Сценарій до "Пробудження" написав Джон Спейтс 2007 року. Тоді його робота посіла 3-є місце у чорному списку найкращих сценаріїв того року. Подивитися стрічку в кіно можна з 29 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Дженніфер Лоуренс вперше цілує одруженого чоловіка у космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі