Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2013 10:52

У Німеччині знімуть фільм про комічного Гітлера

 

У Німеччині екранізують комічний роман письменника Тимура Вермеса "Він повернувся" ("Er ist wieder dа") про Адольфа Гітлера. Адаптацією книги для екрану займеться сам автор. Продюсерами картини будуть Крістоф Мюллер ("Мурахи в штанях", "Одного разу в серпні"), Мартін Москвовіц ("Життя змінює тебе") і Олівер Бербен ("Різанина"). Фільм планується випустити на екрани в Німеччині в 2015 році.

У комічно-фантастичному романі Вермеса йдеться про Адольфа Гітлера, який не помер в бункері, а заснув і прокинувся 30 серпня 2011 року в Берліні. Вождя націонал-соціалістів, який бродить по місту, приймають за коміка, що грає роль Гітлера. Його знімають на камеру і викладають ролик на YouTube, так поступово він стає популярним на телебаченні, а потім знову йде в політику.

Роман Тимура Вермеса "Він повернувся" був опублікований в 2012 році. Презентація книги відбулася під час Франкфуртського книжкового ярмарку. Роман потрапив на шосту сходинку в списку бестселерів, складеному виданням Spiegel. Твір поки видано лише німецькою мовою, але в даний час продано 17 ліцензій на його перевидання в інших країнах.

Тимур Вермес народився в Нюрнберзі в 1967 році. Його мати - німкеня, а батько родом з Угорщини, звідки він втік в 1956 році після введення радянських військ. Вермес вивчав історію і політику в Університеті Ерлангена, потім працював журналістом в таблоїдах і упорядником промов для публічних персон. "Він повернувся" став дебютним романом письменника.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині знімуть фільм про комічного Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі