пʼятниця, 06 грудня 2013 10:14

Том Хенкс потрапив у полон, а Ейфелеву вежу ледь не підірвали – кінопрем'єри 6 грудня
8

Хлопці, Гійоме, до столу!
Хай живе Франція!
Острів везіння
Темний світ: Рівновага
Олдбой

Цей вікенд приніс на вітчизняні широкі екрани вісім нових фільмів. Найширший розголос серед них отримав "Капітан Філліпс" з Томом Хенксом у головній ролі. На поціновувачів авторського кіно чекає стрічка "Хлопці, Гійом, до столу", який отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі "Молодість". Любителям комедій прийдуться до смаку "Хай живе Франція" та "Острів везіння". Ну, а наймолодшим кіноманам сподобається анімація "Врятувати Санту".

Капітан Філліпс

"Дивись мені в очі! Тепер я капітан", - рішуче говорить пірат капітанові американського судна.

У квітні 2009 року поблизу східного узбережжя Африки сомалійські пірати напали на великий контейнеровоз MV Maersk Alabama. Команда корабля активно чинила спротив загарбникам проте їм не вдалося відбитися від сомалійців. В результаті капітан американського судна потрапляє в полон. З цього моменту американські військові намагатимуться врятувати немолодого капітана Філліпса.

"Акторська гра найвищого рівня у стрічці, котра піднімає нову планку для жанру трилер, заснованого на реальних подіях", - Rolling Stone.

Олдбой

"Хочеш побачити свою доньку живою – дай відповідь на два питання. Чому я ув'язнив тебе на 15 років? І чому після цього випустив тебе на волю?" - запитує загадковий голос головного героя.

Одного дня чоловіка середнього віку ув'язнюють, не пояснюючи нічого. Так само без будь-яких пояснень через 15 років його випускають на волю. За цей час гине його дружина. І в її смерті звинувачують протагоніста. Опинившись на волі, він починає шукати своїх кривдників, щоб помститися їм.

"Цей "Олдбой" схожий на стару газету, над якою другий раз думати не доводиться", - Rolling Stone.

Хлопці, Гійоме, до столу!

"Чому мій батько не хоче, щоб я був дівчинкою?" - відчайдушно зітхає головний герой, намагаючись ужитися зі своєю нетрадиційною орієнтацією.

Молодик на ім'я Гійом настільки обожнює свою мати, що одягається, як вона і усіляко підіграє її інтонаціям та манерам. Його батька хвилює така поведінка сина. Проте у хлопця не лишається вибору, адже всі вважають, що він – гей. Навколо цього факту його єства і зав'язано сюжет фільму.

"Сценарій добре продумано і дозволяє режисеру Гальєнну щоразу дивувати глядача, коли історія отримує новий поворот", - Variety.

Темний світ: Рівновага

"Ти коли-небудь думав, що стане з твоїм світом, якщо сюди увірвуться тіні?" - питають протагоніста стрічки.

З Темного світу в наш всесвіт прориваються тіні. Ці голодні кровожерливі замерзлі істоти хочуть заполонити людство. Вони живляться енергією людей, їх радістю та часом. Сила зла розростається, і портал, що стримує їх експансію потроху рушиться. Невеличка команда тих, хто підтримує тендітну рівновагу в нашому світі виступають на поле битви. Проте зупинити наступ Тіней зможе лише справжня Любов.

"Цей фільм міг стати обранцем міського молодіжного фентезі, однак спроба спіймати одразу двох зайців – зробити і фільм, і серіал – рве канву картини і перетворює її в набір незв'язних сцен. Дуже прикро", - Film.ru.

Хай живе Франція!

"Я ні хачу взрівать – я хачу зажігать…" - говорить терорист-невдаха з невідомої країни Близького Сходу.

Два друга-пастуха, що живуть у вигаданій країні Булістан дуже засмучені тим, що про їх батьківщину ніхто не знає. Життя в цій країні – суцільна нудота. Однак ці двоє вважають, що про Будістан має почути увесь світ. Для цього вони вирішують підірвати Ейфелеву вежу. Та коли вони відправляються на здійснення цього плану – зіштовхуються з цілим рядом перешкод. Приїздять вони не в ту країну, зустрічаються не з тими людьми, в якості зброї використовують не вибухівку, а алкоголь… Словом, вони пізнають ворожий демократичний світ з абсолютно несподіваного для себе – комічного боку.

"Ця кіноподорож по переселеній ідіотами Франції викликає не більше ніж кілька посмішок. Забагато сцен в цій комедії знято в стилі "Бората", - Cіneman.

Паганіні: Скрипаль диявола

"Я живу музикою. Все, що я відчуваю. Все, чим я є і чим хочу бути – я передаю музикою", - не без зайвого пафосу говорить головний герой стрічки.

Історія життя великого італійського скрипаля і композитора Ніколло Паганіні, котрий піднявся на вершину успіху у ХІХ ст. Разом з цим він пізнав й іншу сторону добра та зла. Опісля одні називали його ангелом смичка, а інші – дияволом скрипки.

"В цій пишній костюмованій драмі від режисера, який раніше зняв стрічку про Бетховена, є всього кілька недоліків. Актора Девіда Геррета, що зіграв головну роль, не можна звинувачувати у метросексуальності. Однак в картині зустрічається кілька надто грайливих постільних сцен. І вони не стільки збуджують, скільки стомлюють", - Cіneman.

Острів везіння

- Скажи, якщо я переможу – ти не плеснеш мені в обличчя кислотою?

- Звичайно, що ні… А ти? – з усмішкою говорить головна героїня стрічки, проте відповіді на своє питання так і не отримує…

В центрі сюжету – хлопець, що в минулому був відомою телезіркою, але девальвував до ведучого дешевих весіль. Він відправляється в круїз, в якому має розважати заможну публіку. Та через несподівано-несприятливий збіг обставин він опиняється на безлюдному острові разом з трьома блондинками, які стали фіналістками конкурсу краси. Щоб запобігти паніки, він говорить їм, що це фінал конкурсу і та з них, хто виживе в диких умовах – переможе. Проте він і не здогадувався, що попереду на всіх них вже чекає справжнє випробування.

Врятувати Санту

"Я хочу знати, як такий кремезний чолов'яга, як Санта встигає за одну ніч обійти увесь світ!" - рішуче проголошує антагоніст стрічки.

Власне, цьому секрету і присвячена уся стрічка.Бернарду, одному з ельфів Санта Клауса, пощастило дізнатися про таємницю різдвяного духа. А саме про машину часу, за допомогою якої Санта встигає всього за одну ніч облетіти весь світ. Однак з'являється злий генерал, що спробує поцупити цей дивовижний пристрій і зіпсувати свято. Тож, чи наступить Новий Рік – тепер залежатиме від маленького Бернарда. Він один спробує зупинити цілу армію злого генерала.

"Немов новорічний подарунок, котрий швидко набрид – цей фільм так само випаровуються ледь не одразу після фінальних титрів", - CineVue.

Зараз ви читаєте новину «Том Хенкс потрапив у полон, а Ейфелеву вежу ледь не підірвали – кінопрем'єри 6 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі