середа, 04 грудня 2013 14:23

Документалка про Pussy Riot претендує на "Оскар"

Документалка про Pussy Riot претендує на "Оскар"
Фото: Reuters

Британська стрічка "Pussy Riot: панк-молебень" стала одним з п'ятнадцяти номінантів на премію "Оскар" за кращий документальний фільм. Список претендентів був опублікований на сайті Американської кіноакадемії 3 грудня.

П'ятнадцять кінострічок обрані з 147 документальних фільмів, спочатку зареєстрованих в цій категорії. Поряд з фільмом про російську панк-групу Pussy Riot в остаточний список увійшли такі номінанти на премію Міжнародної асоціації документалістів, як данська картина "Акт вбивства" ("The Act of Killing"), американський "Чорний плавник" (" Blackfish"), "Площа" ("The Square", Єгипет і США) і канадська стрічка "Історії, які ми розповідаємо" ("Stories We Tell"). У список також потрапив фільм "Which Way Is the Front Line from Here? The Life and Time of Tim Hetherington" про британського військового журналіста Тімі Хетерінгтона, загиблого в 2011 році в Лівії.

У ході голосування буде визначений шорт-лист з п'яти претендентів на премію. 86-а церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 2 березня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Документалка про Pussy Riot претендує на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі