субота, 04 березня 2017 06:59

У музеї показують мистецтво сімейних пар
6

2 березня у Музеї історії Києва відкрилась виставка "Love. Contemporary". До участі запросили 15 пар сучасних українських художників. Через свої роботи показують, чим є кохання для них особисто і як воно допомагає творити. Спеціальний гість — художник Роман Жук. Створив для виставки інсталяцію — велике блискуче серце, що зустрічає гостей у холі музею. На виставці представлені живопис, графіка, фотографії, інсталяції та відео-арт.
Серед учасників такі сімейні пари: Олег Тістол і Марина Скугарєва, Ілля Чічкан і Маша Шубіна, Артем Волокітін і Тетяна Маліновська, Ярослав Присяжнюк та Ілона Сільваші, Ігор Гусєв та Ната Трандафір, Богдан Перевертун та Франсуаза Оз.

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Марина Скугарєва "Портрет О. Тістола"
Марина Скугарєва "Портрет О. Тістола"

"Захопившись актуальними проблемами суспільства - війною, соціальною нерівністю, несправедливістю, сучасні художники часто лишають осторонь вічні цінності. Проект "Love. Contemporary" пропонує представникам новітнього мистецтва висловитися про кохання як рушійну силу життя так, як вони це вміють", - розповідає куратор виставки Юлія Нужина. - Кожна пара створила роботи у близькому їм жанрі мистецтва. Художники представляють свої роздуми — жіночу і чоловічу точки зору на значення кохання в епоху "суспільства споживання".

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Фотопортрет Марини Скугарєвої та Олега Тістола
Фотопортрет Марини Скугарєвої та Олега Тістола

Олег Тістол і Марина Скугарєва представили роботи з сімейного архіву. Показали старі картини, демонструючи, тим самим, як довго вони разом. Робота Олега Тістола "Портрет з годинником" написана 1988-го. Зобразив дружину сидячи з ручним годинником.
Марина Скугарєва написала портрет чоловіка, коли він відпочивав на кухні. На ньому Тістол сидить, читаючи газети. На столі — пляшки і цигарки.
Спільний фотопортрет пари у національних костюмах показує, що, перш за все, вони українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник засіяв скульптурні пеніси крес-салатом - у "Мистецькому Арсеналі" відкрилась ретроспективна виставка

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Богдан Перевертун "Магнетизм поглядів"
Богдан Перевертун "Магнетизм поглядів"

Богдан Перевертун та Франсуаза Оз представили свіжі роботи, написані спеціально до виставки. Картина "Магнетизм поглядів" Перевертуна показує — зустрівшись поглядами, між людьми може виникнути безліч емоцій, спалахів, іскор.

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Франсуаза Оз "Перше кохання"
Франсуаза Оз "Перше кохання"

Франсуаза Оз показує дитяче кохання — наївне і серйозне одночасно. Супроводжує роботи підписами на кшталт - "Ти ще не вмієш рахувати до ста, то про яке кохання ти можеш казати".

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Ілля Чічкан "Клод Моне"
Ілля Чічкан "Клод Моне"

Ілля Чічкан і Маша Шубіна показали картини, написані у властивій їм іронічній манері. Чічкан у роботі "Клод Моне" зобразив двох мавп у воді, що цілуються. Шубіна намалювала маленькі картинки "With love", у яких гіпертрофовано показує усі "радощі" сімейного життя.

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Маша Шубіна "With love"
Маша Шубіна "With love"

Виставка "Love. Contemporary" триватиме у Музеї історії Києві до 2 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У музеї показують мистецтво сімейних пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі