Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 16:39

У Москві помер композитор Георгій Мовсесян

У Москві помер композитор Георгій Мовсесян

Народний артист Росії, композитор Георгій Мовсесян помер в Москві на 67 році життя, повідомив у вівторок прес-секретар Союзу композиторів Росії Андрій Устінов.

"Вчора ввечері йому стало погано, була викликана швидка, але вона не доїхала ... Інфаркт", - сказав він.

Поховають його на московському Троєкуровському кладовищі, повідомив його друг, актор Лев Лещенко.

Георгій Мовсесян народився в 1945 році в Харкові. Його батьки були акторами. Мовсесян в 1964 році закінчив музичне училище імені Гнесіних по класу акордеона.

Найбільшу популярність композитору принесли пісні "Мої роки, моє багатство" та "Проводи кохання", виконані Вахтангом Кікабідзе, а також пісня "Береза" Ганни Герман. Георгій Мовсесян працював з такими поетами, як Роберт Рождєственський та Михайло Таніч. У співавторстві з Рождєственським з'явилися пісні "Безсоння", "Монолог шофера" і "Ласкаво просимо до Москви, Олімпіада!".

Звання народного артиста Росії Георгію Мовсесяну було присвоєно в 2001 році. У 1995-му він отримав звання заслуженого діяча мистецтв. У 1983 році Мовсесяну присудили премію Ленінського комсомолу.

Зараз ви читаєте новину «У Москві помер композитор Георгій Мовсесян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі