пʼятниця, 11 листопада 2011 19:03

У Москві добре читають книгу порад педіатра Комаровського

У Москві добре читають книгу порад педіатра Комаровського

До дня української писемності кореспондент журналу "Країна" Наталія Павленко шукала українські книжки у Москві.

"Першим ділом — на Арбат. Магазин "Украинская книга", де "широко представлені книжки з історії України, правознавства, етнографії, підручники, мапи й атласи, нотні видання тощо", як написано на сайті Національного культурного центру України в Москві, – зачинений на п'ять днів. Через поламаний касовий апарат, зазначили в оголошенні", - зазначила кореспондент.

У одному з книжкових магазинів їй сказали, що в Москві добре читають лише книгу педіатра Комаровського.

"Дорогою в українське посольство – там порадили шукати вітчизняних книжок – помічаю "Книжный салон на Никитском бульваре". Тут теж треба називати прізвища. На думку спадають фантасти Сергій і Марина Дяченки та Генрі Лайон Олді. Нарешті! Наші російськомовні автори тут навіть популярні. У посольстві книжок не виявилося взагалі. Поряд – Тверська, на якій торговельний центр "Москва. Мой любимый книжный". Консультантів мало, бо є книгошукач, де треба самостійно забити назву, автора чи видавництво. Довідка одразу видає потрібний зал, секцію, стелаж і полицю. Звісно, якщо така книжка є. Знаходжу наших Дяченків та Олді. Є "Лиза и ее сны" Івана Малковича.

Видань "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Ги" дуже багато, але російською. Вводжу слово "Україна". Комп знаходить атлас автомобільних доріг та "Места, которые стоит посетить в Украине". Дівчина-консультант погоджується роздрукувати список книжок українських письменників. 150 найменувань належать 32 авторам. Поміж них ті ж Дяченки з фантастикою, Ісаак Бабель з "Одесскими рассказами" та педіатр Євген Комаровський із порадами. Решта авторів – родом з України. Як, скажімо, Микола Бердяєв "Судьба России" чи Борис Хігір "Имена России". "Никто украинскими книжками не интересуется, – розповідає дівчина. – Не спрашивают. Вы – первые. Был бы спрос – возили бы. Только вот Комаровский ваш хорошо идет. У него даже полочка своя есть", - розказала Павленко.

Прочитати детальніше про пошуки українських книг у Москві, а також у Нью-Йорку можна у журналі "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.
Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.
Зараз ви читаєте новину «У Москві добре читають книгу порад педіатра Комаровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі