середа, 28 березня 2012 18:58

У Львові втретє роздавали "Капустяні Оскари"
11

Фото: Фото: Ігор Хомич

Символічну нагороду "Капустяний "Оскар" у вівторок, 27 березня, вручили у львівському театрі імені Марії Заньковецької. Церемонію вже втретє провели з нагоди Міжнародного дня театру.

"Вечір готуємо три місяці, - розповідає актор Юрій Хвостенко. - Пишемо сценарій, знімаємо ролики, записуємо пісні. Переможців обирають молоді актори. Найкращим вручаємо гіпсову статуетку і голівку капусти. Наш "Оскар", на відміну від справжнього, не тримає меч, а має опущені руки. Капусту купуємо на "Добробуті" (ринок, розташований навпроти театру — ред.). Номінанти, які не отримали приз, жартують: "Обійдуся сьогодні без капустяного салату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анджеліна Джолі постійно виставляла ногу з-під сукні на врученні "Оскара"

Запрошення на дійство роздають постійним відвідувачам і знайомим працівників. Лише кілька десятків квитків на другий балкон надходять у вільний продаж.

Вечір розпочався біля головного входу до театру. Актори під'їжджали у білому лимузині, потім заходили всередину по червоній килимовій доріжці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оскар" отримала Меріл Стріп за кращу жіночу роль

Найкращих визначали у 14 номінаціях. Серед претендентів були п'ять вистав, які "заньківчани" презентували у цьому сезоні. Також ввели три номінації для інших театрів міста. Виставою року визнали постановку Вадима Сікорського "Гамлет в гострому соусі".

Найкращою актрисою стала Олександра Гуменецька, а найкращим актором — Євген Федорченко.

"Для мене це третій "Оскар". Тепер я майже як Меріл Стріп", - пожартувала про свою нагороду Гуменецька.

Зараз ви читаєте новину «У Львові втретє роздавали "Капустяні Оскари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі