Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2014 13:51

У Львові священики почали постити

У Львові священики почали постити
Фото: kyiv.ugcc.org.ua

Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возняк оголосив на Львівщині строгий піст на хлібі та воді.

"Гинуть люди, у яких стріляють бійці, а певних викрадених замордовують у відлюдних місцях або просто знущаються, обливаючи водою, роздягнених на морозі, - йдеться у повідомлення львівських греко-католиків. - Коли місту Ніневії грозило зруйнування, ніневійський цар дав такий наказ: "Ні людина, ні скотина, ні воли, ні вівці – нічого не сміють їсти, ні споживати, та й води не сміють пити" (Йона 3,7). І цар разом з людьми сів у попелі, і, накрившись веретищами, постили. Господь зглянувся на 20-ти тисячне місто і пощадив його."

Митрополит розповідає львів'янам також інші приклади і цитує святе письмо. Коли на Ізраїль наступало велике військо моавитян, аммоніїв та дехто з маоніїв, цар юдейський Йосафат оповістив піст по усій Юдеї (пор. 2Хр 20,1-3). Від цього благання зійшов дух Господній на Ахазієла, який промовив: "Так говорить Господь до вас: Не бійтесь і не лякайтесь цієї великої навали, бо не ваша це війна, а Божа" (2Хр 20,15). А батько, який приводив біснуватого сина до учнів Христових був в розпачі, бо ті не могли вигнати злого духа. Ісус Христос вигнав злого духа, сказавши своїм учням: "Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом" (Мр 9,29).

"І нам необхідно прогнати усяке зло з нашої країни. А найкращий спосіб для цього -це молитва й піст, - каже Возняк. - Молімося і постимо. Тільки хліб і вода. І інші жертви Богу, які можете принести. Чинімо це з великою довірою до Бога. Бийте у дзвони, хай Господь почує й прийме наші щирі моління та великодушний піст, щоб припинилося кровопролиття й насильство у нашій Україні. Пресвята Богородице, спаси нас".

Зараз ви читаєте новину «У Львові священики почали постити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути