понеділок, 08 квітня 2013 12:24

У Львові шукають писанки - хто знайде найбільше, отримає золоту
5

Фото: Фото: Леся Межва

У Львові стартувала великодня акція "Полювання на писанки".

Цілий місяць, аж до 4 травня, по всьому місту буде заховано 50 півметрових мистецьких писанок, які львів'яни та гості міста зможуть знайти. Так розпочався щорічний Фестиваль писанок. Вони будуть у музеях, галереях, навчальних закладах, церквах, ресторанах, кафе. Їх розмалювали відомі у місті художники Олександр та Іванка Войтович та молоді художники із Дитячої школи народних мистецтв, дитячої художньої школи ім. О. Новаківського, Іконописної школи УКУ "Радруж", творчої студії Софії Огородник, ГО "Самі".

"Фестиваль Писанок – це не просто весняне свято, а й нагода зробити добру справу, - пояснює Андрій Сидор, директор фестивалю. - Людина може зайти на сайт фестивалю і отримати орієнтовну карту розташування писанок. Далі буде шукати писанки. Якщо знайде, відправить повідомлення з кодом, який буде на писанці, на номер 212. Частину вартості кожного смс-повідомлення буде скеровано на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії Міської дитячої клінічної лікарні. Окрім цього на Великдень усі писанки буде виставлено на аукціон, а вилучені кошти також підуть цій лікарні. Хто знайде найбільше писанок, отримає головний приз – золоту писанку."

Вартість повідомлення 3 грн.

У фіналі Фестивалю Писанок на площі Ринок відкриються "Великодній писанковий ярмарок", "Великодня арт-майстерня", "Галерея писанок", пройдуть майстер-класи з виготовлення писанок. Відбудуться концерти, показ фільмів на великодню тематику та конкурс на найсмачнішу паску. У місті встановлять 4-метрову "Диво-писанку" та "Аеро-писанку" з близько тисячі різнокольорових повітряних кульок. А також висадять квіткову клумбу у формі писанки.

Зараз ви читаєте новину «У Львові шукають писанки - хто знайде найбільше, отримає золоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі