середа, 20 березня 2013 05:58

У Львові презентували книгу оповідань "Жесть"
5

Фото: Фото: Ольга Швед

У львівській книгарні "Є" Сашко Ушкалов презентував книгу оповідань "Жесть".

Перший наклад книжки, яка вийшла друком у видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля", склав 5 тисяч примірників. У книзі 11 оповідань, які у заголовку мають всього одне слово. Третина оповідань — на основі реальних історій автора та знайомих.

На обкладинці книги намальована людино-риба. Ілюстрації робила художниця Марися Рудська.

Зал львівської книгарні був вщент заповнений людьми. Письменник пообіцяв подарувати книгу за краще запитання від читачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не тьотя... це Мілєвський" - вийшла нова книга Сашка Ушкалова "Жесть"

"Жесть" я писав і у Польщі. Виграв літературну премію для молодих письменників. Три місяці у Кракові жив — їв, пив і нічого толкового не писав. До мене дійшло, що пишу я лише тоді, коли маю проблеми. Різні — фінансові, особисті, із здоров'ям, будь-які. Те, що я написав у Кракові як роман, порізав на оповідання, вони увійшли в цю книгу. Пишу найбільш цинічні речі під час похмілля", – розповів автор.

Студентка університету імені Івана Франка запитала, чи хоче Ушкалов залишити якийсь слід в історії своїми книгами.

"Напевне, сліду ніякого не лишу. Мені завжди подобалися слова одного класика, що хороша книга – це як склянка цитринового соку. Випиваєш, отримуєш задоволення", - відповів письменник.

Автор також зізнався, що останнім часом нічого, окрім сторінок у соціальних мережах, не читає, бо не має на це часу.

Зараз ви читаєте новину «У Львові презентували книгу оповідань "Жесть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі