Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2011 09:18

У Луганську і Донецьку намагаються зірвати тур Сергія Жадана

 

"Донбас-тур" письменника Сергія Жадана, запланований на 5-7 квітня 2011 року, знаходиться під загрозою зриву. Луганський український драматичний театр і Донецький національний університет дали офіційну відмову в наданні своїх залів для презентації роману "Ворошиловград".

Як повідомили в прес-службі правозахисного центру "Поступ", адміністрація театру мотивує своє рішення великою кількістю репетицій, запланованих на цей період. Донецький університет пояснює небажання прийняти у своїх стінах відомого поета і прозаїка завантаженістю студентів під час модульного тижня.

"У нас є інформація, на підставі якої можна стверджувати, що місцева влада навмисно перешкоджає проведенню заходів, котрі піднімають гострі суспільні проблеми. Підготовка до" Донбас-туру "Сергія Жадана почалася два місяці тому, коли наш знаменитий земляк був ще в Німеччині. Вже тоді ми провели зустріч з директором театру і досягли усних домовленостей з надання приміщення. А за тиждень до приїзду Жадана до Луганську, коли тур був анонсований у ЗМІ, а афіші розклеєні - плани адміністрації різко помінялися. Ці факти лише підтверджують наміри уряду встановити в Україні політичну цензуру", - вважає організатор туру, прес-офіцер Кампанії проти встановлення цензури в Україні Ярослав Мінкін.

Раніше Жадан приєднався до громадської кампанії проти встановлення цензури в Україну, і його виступи спрямовані на підтримку цієї ініціативи.

Тим не менш, зустрічі з читачами відбудуться. У Донецьку Жадан виступить 5 квітня о 20:00 у "Chicago music hall", в Луганську шанувальники зустрінуться з письменником 6 квітня о 18:00 біля центрального входу до Луганського українського драматичного театру, де відбудеться презентація роману "Ворошиловград" і літературна акція протесту.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську і Донецьку намагаються зірвати тур Сергія Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі