вівторок, 29 травня 2012 16:47

У Лондоні вперше поставлять радіоп'єсу батька "театру абсурду"

У Лондоні вперше поставлять радіоп'єсу батька "театру абсурду"
Радіо'єсу "Про всіх, хто падає" Беккет створив на замовлення BBC. Фото: agniart.ru

Радіоп'єсу Семюела Беккета All That Fall ("Про всіх, хто падає") вперше поставлять на театральній сцені в Лондоні. Як повідомляє BBC News, спектакль буде йти в найменшому театрі Вест-Енду Jermyn Street Theatre.

Прем'єра одноактної п'єси, створеної на замовлення BBC, відбулася на радіо в 1957 році. До теперішнього часу до цього матеріалу не звертався жоден професійний лондонський театр.

П'єсу поставить режисер Тревор Нанн, відомий британський театральний і телережисер, який зняв кілька телевізійних фільмів за п'єсами Шекспіра. Головні ролі у виставі, що розповідає про літню жінці, яка зустрічає на залізничній станції свого сліпого чоловіка, виконають Айлін Еткінс і Майкл Гембон. Нанн зазначив, що багато років мріяв поставити цю п'єсу.

Кошти на постановку виділив фонд Беккета. Одним з головних умов для фонду стала домовленість з режисером про те, що постановка буде здійснюватися як радіоспектакль (герої, наприклад, будуть говорити в мікрофони). Саме тому був обраний такий маленький театр, розрахований всього лише на 70 місць, - режисер розраховує відтворити на сцені атмосферу невеликий студії.

Вистава йтиме на сцені Jermyn Street Theatre з 9 жовтня по 3 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні вперше поставлять радіоп'єсу батька "театру абсурду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі