вівторок, 16 лютого 2010 13:08

У Лондоні продається знаменита звукозаписна студія The Beatles

У Лондоні продається знаменита звукозаписна студія The Beatles

Звукозаписна компанія EMI виставила на продаж знамениту студію Abbey Road в Лондоні.

На цей крок лейбл пішов, аби частково погасити борги перед інвестиційною компанією Terra Firma, що купила EMI в 2007 році. На продажі студії EMI розраховує виручити декілька десятків мільйонів доларів.

Згідно з нещодавнім фінансовим звітом, збитки EMI за 2009 рік склали 2,4 мільярда доларів. При цьому компанія планує умовити інвесторів виділити ще 160 мільйонів доларів на розвиток бізнесу.

Студія Abbey Road була заснована EMI в 1931 році в будівлі, яку лейбл придбав за 100 тисяч фунтів стерлінгів. Спочатку студія використовувалася для запису класичної музики, але до кінця 1950-х років перейшла на поп- і рок-виконавців.

На Abbey Road в Лондоні були записані всі альбоми The Beatles, окрім останнього "Let It Be". Назва студії була увічнена бітлами на диску 1969 року. Крім того, свої альбоми на Abbey Road записували Pink Floyd, Кліфф Річард і The Shadows, U2, Duran Duran, Radiohead, Sigur Ros, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Green Day, Take That та багато інших.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні продається знаменита звукозаписна студія The Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі