понеділок, 22 липня 2013 10:15

У київському музеї показують містику Карпат знаменитого художника
10

Цими вихідними у Національному художньому музеї відкрилася нова виставка. Експозицію "Метафізичний Роман Сельський" приурочили до 110-річчя знаменитого художника.

Постать Романа Сельського була однією з ключових у мистецькому Львові. І завдяки ньому львівська школа малювання на рівні з прибалтійською у 1960-70-х роках вважалась однією з найсильніших у Радянському Союзі. А в будинку художника, що отримав назву "Салон Сільських", протягом сорока років (до 90-х років) збиралася уся львівська інтелігенція та богема.

Неодноразово мистецькі критики називали Романа Сельського адептом паризького авангарду, який поєднував містику Карпат та створив власну мистецьку школу. Колір став особливим, самостійним рушієм його роботах.

І таким чином в картинах художника гармонійно поєднувався західний авангард і радянський реалізм. Адже у своїх роботах він продовжував традиції класичного українського живопису і разом з тим шукав нові "європейські" шляху її розвитку.

Виставка триватиме до 25 серпня. Вихідні в музеї (вул. Грушевського, 6) - понеділок та вівторок.

Зараз ви читаєте новину «У київському музеї показують містику Карпат знаменитого художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі