понеділок, 03 червня 2013 10:14

У Києві та Львові дітям показали новий мультфільм про стародавні українські церкви
19

У Києві та Львові показали новий мільтфільм "Страдч". Робили його в рамках проекту "Духовне Намисто" з нагоди 1025-ліття Хрещення України-Руси. Прем'єру мультфільма відвідало близько півтори тисячі дітей.

У анімаційному фільмі головний герой Художник розповідає глядачам про давній печерний монастир, церкву Успіння Пресвятої Богородиці, особливу Хресну Дорогу й життя двох Страдчанських мучеників – святого Миколая Конрада та блаженного Василя Прийми.

У наступних серіях розкажуть про церкви Крилоса й Патріарший Собор Воскресіння Христового у Києві. Серіал познайомить глядачів із найбільш значними сакральними спорудами України. А також у ньому розповідається про видатні постаті християнства.

Діти можуть дізнатися із серій і про художників, скульпторів, архітекторів, які брали участь у створенні й оздобленні церков, монастирів і соборів, познайомитися з шедеврами українського сакрального мистецтва і його реліквіями, з історичними подіями й легендами. Усе це відбувається на тлі цікавих пригод головних героїв, які поринатимуть у давні події і розслідуватимуть історичні таємниці.

Над мультфільмом працювали мультиплікатори "АРТ-Відео".

Зараз ви читаєте новину «У Києві та Львові дітям показали новий мультфільм про стародавні українські церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі