вівторок, 10 грудня 2013 13:00

У Києві показують ялинкові прикраси із глини, ниток і бурштину
20

Фото: Фото: Світлана Корженко

Минулими вихідними у столичному Центрі української культури та мистецтв триватиме "Свято новорічної іграшки". На виставці показують кілька сотень старовинних та сучасних ялинкових іграшок.

"Цю виставку готували рік. Почали підготовку зразу після того, як закінчилося минулорічне свято новорічної іграшки. Спочатку знайшли одного майстра, який погодився надати свої роботи. Він розказав іншому і так зібрали величезну експозицію", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua адміністратор центру Ольга Музиченко.

"Якось до нас прийшла киянка Юлія Корольова. Розказала, що в неї є величезна колекція новорічних іграшок. Попросили надати її для виставки. Вона погодилася. Завдяки цьому, на виставці можна побачити кількадесят старовинних та радянських іграшок для ялинки", - додала вона.

Також для виставки свої новорічні іграшки надали співаки Анжеліка Рудницька та Віктор Павлік, поетеса Ганна Чубач, письменники Дмитро Стус та Міла Іванцова.

"Віктор Павлік подарував нам Діда Мороза і Снігуроньку 1965 року випуску. Він розказав, що ці фігурки йому подарували друзі і сказали: "Вони - твої ровесники". Такі фігурки раніше ставили під ялинку в кожному домі. А біля них клали новорічні подарунки", - розповіла Ольга Музиченко.

"Анжеліка Рудницька теж надала багато новорічних прикрас. Її ім'я походить від слова "ангел", тому друзі постійно дарують їй фігурки янголів: кришталевих, паперових, із тіста, глини і навіть із бурштину. Всі вони представлені на нашій виставці. Також Анжеліка надала іграшки, які сама розписувала", - додала вона.

Під час роботи виставки на першому поверсі без перерв показують новорічні мультфільми. Також всі бажаючі мають можливість взяти участь у родинних майстер-класах із виготовлення новорічних прикрас для ялинки. Вони будуть безкоштовними.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують ялинкові прикраси із глини, ниток і бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі