Ексклюзиви
неділя, 28 серпня 2011 13:41

У Києві показали ляльок із тканини, сіна та гіпсу
28

Фото: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

У Міжнародному виставковому центрі відкрилася виставка "Модна лялька". Свої роботи на виставці представило з двадцяток майстрів. Це ляльки та колекційні іграшки із тканини, сіна, спеціального гіпсу.

"Ляльки стали популярними років п'ять-десять тому. Багато людей створюють з них колекції. Купують як для інтер'єру, так і для ігри. Бо лялька в домі створює домашній затишок. Часто купують на подарунок солідним чоловікам, які займають пости. Їм приємно, бо така лялька повертає в дитинство. У багатих все є, вони всього досягли, а тут отримали ляльку в подарунок і відчули себе дітьми. Повертаються в щось хороше. Із ляльок зараз дуже популярна українська тематика", - відзначив чоловік, який продає в'язані іграшки та ляльки в українському стилі. Останні коштують 150-300 грн.

Лялька майбутнього має нести добро і позитив.

"Не думаю, що вона буде схожа на робота чи буде жорстока і зла. У всіх покупців очі та обличчя загоряються від доброї ляльки. Навіть у світі інноваційних технологій буде такий світ ляльок, де від всіх 3-5D технологій можна буде відпочити і розслабитися".

Поруч продають іграшки із сіна. Маленькі сувенірні коштують 70 гривень, колекційні — 200-500.

"Іграшки для мене як діти. Не можу сказати, яка улюблена. Коли починаю робити, вже знаю, як кого буде звати. В багатьох іграшок є паспорти, національності, рід занять. Оцей заєць — ванільна Біанка. Вона пахне ваніллю, бо в торбинці має ванільну есенцію. А оце м'ятна Матільда, а це коричний Фред", - розповіла про свої іграшки Анна Петриченко.

Сіно для іграшок жінка купує на кінній фермі за Києвом.

"Сіно не дуже дороге, але багато у відхід іде. Купую тюками, а потім перебираю від стрючків, листя, а далі пресую в іграшку. Якщо неслухняне або пересохше — зволожую водою. Іграшки довго стоять і пахнуть сіном. Можна навіть пропилососити", - наголошує майстриня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали ляльок із тканини, сіна та гіпсу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі