Ексклюзиви
середа, 20 липня 2011 11:46

У Запоріжжі вигадали ляльку, яка вчить народжувати за 80 гривень

У Запоріжжі вигадали ляльку, яка вчить народжувати за 80 гривень

Запорізький науковець Григорій Чаусовський винайшов для панікуючих вагітних ляльку-тренажер. Він стверджує, що лялька позбавить жінок від страху перед пологами.

Незвичайне винахід можна придбати за 80 гривень. За словами Чаусовського, іграшкове немовля допоможе вагітній жінці освоїти дихальні техніки, які дозволяють нейтралізувати тривогу і страх перед пологами та формує фізіологічно адекватну поведінку при пологах, пише "Сегодня".

"Це свого роду тренажер у вигляді рухомої електромеханічної ляльки - усміхненого малюка, який повзає. Він дистанційно керується за допомогою електронного сенсора ритму дихання вагітної. Рух ляльки і поява видаваних нею голосових сигналів синхронізований з ритмом дихання користувача, що дозволяє вагітній візуально і за акустичними сигналами контролювати правильність виконання різних дихальних вправ і доводити їх до автоматизму ", - розповів винахідник про принцип дії ляльки.

Крім психологічного комфорту і внутрішньої гармонії, лялька-малюк допоможе розбудити в жінці й материнський інстинкт.

"Усміхнений тренажер-малюк буквально оживає синхронно кожному вдиху і видиху жінки, що сприяє формуванню у жінки почуття впевненості в правильному перебігу вагітності", - говорить учений.

Чаусовський сподівається, що з появою малюка-тренера ряди матерів поповнять ще й ті жінки, які через сильний страх перед пологами до цих пір не наважилися завести дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі вигадали ляльку, яка вчить народжувати за 80 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути