пʼятниця, 02 грудня 2011 18:15

У Києві художники роблять виставки у під'їздах
8

Фото: Фото: gloss.ua

Автори проекту "Виставка в під'їзді", активісти "Свідомо", вирішили "принести" мистецтво просто у житлові будинки.

"Чому в наших під'їздах так смутно, а часто ще й брудно, так погано пахне? Через нас із вами. Тому що ми нічого не робимо, а окремі люди навіть роблять, щоб було гірше, – кидають недопалки, смітять", - розповів автор проекту Єгор Соболєв.

Репродукції картин художниці Юлі Гушул розвішували не тільки ініціатори проекту, але й мешканці під'їзду. Яскраві малюнки прикрасили й сходову клітку, і металеві вхідні двері, і кабіну ліфта.

Через місяць після відкриття виставки у під'їзді залишилося всього дві картини. Однак, як з'ясувалося згодом, більшість із них люди забрали до себе додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили виставку 80-річних бабусь і дідусів

"Взяти участь у проекті мені запропонувала подруга, виставка планувалася в під'їзді її будинку. У мене є кілька дитячих книг, які я малювала для своєї дочки, коли вона була маленькою, і які просто лежать на полицях. І я подумала: в кожному під'їзді живуть діти, і щодня дорослі виводять їх гуляти, і, виходячи з будинку, вони побачать на стіні малюнки, зможуть їх розглянути й прочитати віршики", - розповіла художниця.

Автори "Виставки в під'їзді" не збираються обмежуватися експозиціями. Їхній проект передбачає також, що кожен художник, який погодився прикрасити репродукціями своїх робіт чийсь під'їзд, автоматично стає учасником конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «У Києві художники роблять виставки у під'їздах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі