субота, 09 березня 2013 03:48

У київському парку Шевченка поставлять пам'ятник розумній дівчинці, що сидітиме на книжках

У Києві може з'явитися пам'ятник книжці. З такою ідеєю виступила дитяча письменниця Лариса Ніцой.

Як стало відомо Gazeta.ua, пам'ятник планують встановити у столичному парку Шевченка, навпроти корпусу Інституту філології Київського національного університету ім. Шевченка.

Автором проекту виступила українська дитяча художниця Еліна Елліс, яка живе в Англії. Вона зобразила маленьку дівчинку, що, всівшись на постамент із семи книг, захоплено читає восьму.

 

"Таким чином ми хотіли підкреслити, що дитина, яка спирається на книжки, піднімається над цим світом, - розповіла Ніцой. - Ми хотіли запропонувати не черговий монумент, а затишний європейський варіант, паркову скульптуру, яка викликатиме усмішку, на яку можна буде залізти, біля якої можна буде сфотографуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська книжка увійшла до списку 250-ти кращих дитячих видань світу

"Тим більше, що поряд дитячий майданчик, де завжди багато малечі. А подивившись на пам'ятник, дитина і сама потягнеться до книжки. Принаймні, нам би цього дуже хотілося б", - додала письменниця.

Пам'ятник планується спорудити виключно за благодійні пожертви. До збору коштів планують долучити усіх небайдужих.

Слід зазначити, що у багатьох країнах світу існують пам'ятники книзі. Найвідоміші з них – у Берліні, Пекіні, Флеймені (Нідерланди), "книжкові" фонтани у Римі та Цинцинаті (США). Є також пам'ятники книжці в Росії, Польщі, Іспанії, Англії, Чилі, Індії, Туреччині. А у дворі Національної бібліотеки для дітей та юнацтва встановлена скульптура маленької дівчинки з книжкою в руках.

Зараз ви читаєте новину «У київському парку Шевченка поставлять пам'ятник розумній дівчинці, що сидітиме на книжках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі