вівторок, 11 вересня 2012 17:29

У Києві британський театр покаже історію нещасного портьє

Автор: Фото: edinburghshowcase.britishcouncil.org
  Сцена з вистави
Сцена з вистави

12 та 13 вересня 2012 року на сцені Малої зали Національного палацу мистецтв "Україна" у Києві відбудеться показ вистави "Готель Мафусаїл" (Hotel Methuselah) британської театральної трупи imitating the dog у режисурі Піта Брукса.

Критики відзначають незвичайну форму спектаклю: будучи за жанром детективом, "Готель Мафусаїл" гармонійно поєднує елементи театру, кіно та відео-арту. У постановці оповідається про нічного портьє, що нічого не пам'ятає про своє минуле, можливо, заплямоване не однією смертю. Будь-яка спроба героя щось пригадати про темний епізод своєї біографії, хапаючись за історії таємничих та дивакуватих гостей готелю, зазнає фіаско.

Прем'єра вистави відбулася у серпні 2006 року на фестивалі "Фріндж" (Fringe) в Единбурзі, де вона здобула не лише прихильність глядачів, але й дуже престижний приз "Вибір критики". Відтоді "Готель Мафусаїл" побував на фестивалях в Болгарії, Бразилії, Вірменії, Грузії, Італії, Латвії, Лівії, Хорватії; у вересні виставу буде представлено українській публіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стрічці братів Тавіані грають ув'язнені з тюрми суворого режиму

"..за перипетіями досить банального сюжету, стандартного нібито психологічного трилеру або готичної драми, що їх сотнями тиражують автори pulp-fiction, насправді приховується вишукана інтелектуальна історія про наші вічні ілюзії, самоошукування та страждання", - поркоментував Сергій Васильєв, оглядач "Коммерсант-Україна".

іmitating the dog - одна з передових театральних труп Сполученого Королівства, що не перестає дивувати глядачів та критиків винахідливими композиціями та новаторською формою своїх вистав. imitating the dog була заснована у Лідсі 1998 року. Відтоді трупа представила 5 великих спектаклів, серед яких – "Готель Мафусаїл: Einmal ist Keinmal (одного разу значить ніколи)" (1999), "Ковчег" (2000), "Злочинні насолоди" (2001), "П'ять миль і падіння" (2002/3), "Келлерман" (2009) та "Казки з бару "Загублені душі" (2009/10), а також багато перформансів та освітніх проектів.

Піт Брукс – британський режисер, засновник трупи Impact Theatre Co-operative та Insomniac Productions, його спектаклі йдуть на сценах багатьох країн. Серед найвідоміших проектів постановника - The Carrier Frequency, Place in Europe, Claire de Luz, L'acscensore та Peepshow.

Зараз ви читаєте новину «У Києві британський театр покаже історію нещасного портьє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі