Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2012 11:48

У Франції на сцену балету випустили справжніх лебедів
5

Жолоб з водою символізує річку Стікс
Фото: Фото: theatre-chaillot.fr
Білі лебеді з'являються на сцені в другому акті - причому кожного разу, коли птахи опиняються на сцені, танець стає повільніше
Білі лебеді з'являються на сцені в другому акті - причому кожного разу, коли птахи опиняються на сцені, танець стає повільніше
Хореограф також сподівається, що балет поставлять в Америці, де на сцені виступлять лебеді родом із США
Хореограф також сподівається, що балет поставлять в Америці, де на сцені виступлять лебеді родом із США

Французький хореограф Люк Петон поставив балет "Лебідь", в якому на сцену разом з танцівниками трупи Le Guetteur виходять лебеді. Прем'єра постановки відбулася 6 червня на сцені Національного театру Шайо. Робота над балетом тривала два роки.

Балет "Лебідь", хоч і відсилає до класичного балету "Лебедине озеро" на музику Чайковського, є не редакцією, а оригінальною постановкою.

На сцені з'являються як білі, так і чорні лебеді, які в першій частині постановки плавають в жолобі з водою, що символізує річку Стікс. Білі лебеді з'являються на сцені в другому акті - причому кожного разу, коли птахи опиняються на сцені, танець стає повільніше.

Танцівники і хореограф працювали з лебедями з моменту їх народження - птахи вилупилися саме близько двох років тому. Влітку 2010 року танцівниці по черзі проводили час з пташенятами, годували їх, розмовляли з ними, каталися по землі.

Відеоанонс балету:

Перші хореографічні уроки пташенята отримали, коли жили на фермі під Парижем. Головне завдання полягало в тому, щоб лебеді звикли до танцівниць і до їхніх рухів.

Інтерес до птахів Петтон пояснив тим, що своє дитинство він провів на березі Бретані, де спостерігав за польотами пернатими. Хореограф зазначив, що для нього танцівник і птиця - двоюрідні брати. У своїй творчості Люк Петтон не раз намагався зобразити "політ". З живими ж птахами він працює близько 8 років.

Балет Петтона після Парижа відправляться на гастролі до Німеччини і Швейцарії. Хореограф також сподівається, що балет поставлять в Америці, де на сцені виступлять лебеді родом із США.

Зараз ви читаєте новину «У Франції на сцену балету випустили справжніх лебедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі