середа, 20 липня 2011 20:10

У дитинстві Володимир Кличко поклав під ліжко батьків протитанкову міну

У дитинстві Володимир Кличко поклав під ліжко батьків протитанкову міну

На Одеському кінофестивалі, який триватиме до 23 липня, показали документальний фільм німецького режисера Себастьяна Денхарда "Кличко". Показ став українською прем'єрою.

До цього стрічку показали у Америці та Німеччині. Понад тисячу кінотеатрів Європи вже подали заявку на показ стрічки. У ній розповідається про життя братів від дитинства до того моменту, доки обидва брати не стали чемпіонами світу з боксу у важкій вазі.

"Це була велика відповідальність — куди би я не йшов, скрізь треба було брати з собою молодшого брата. Сьогодні я й досі про нього піклуюся. Якщо йому знову щось раджу, він відповідає — я сам знаю. Тоді кажу: "Коли ти був маленьким, батьки дали мені завдання наглядати за тобою. І це завдання ще не відміняли", - згадував у фільмі Віталій Кличко.

Володимир у свою чергу розказав про свій перший бокс і дитячі витівки.

"Я був ще маленьким, коли Віталій запропонував мені: "Давай побоксуємо!". "Ну, добре, давай", - відповідаю. І він мені так дав, що іскри з очей посипалися. Бокс мені тоді зовсім не сподобався. А одного разу знайшли з друзями протитанкову міну. Приніс її додому і єдиним місцем, де її можна було заховати — у батька під ліжком. І раптом крізь сон чую голосний голос батька: "Це що міна? Ти приніс?". "Я", - кажу. З нашими строгими батьками мені прийшлося  платити за це класично — ременем по дупі", - розказав Володимир.

Володимир та Віталій не фестиваль не приїхали. Напередодні помер їх батько Володимир Радіонович. Він брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, хворів на рак. Останніми словами, які він сказав у фільмі, були: "Відчуваю гордість за своїх синів".

За словами режисера, незабаром фільм з'явиться в українському прокаті.

"Ще не встигли змінити всі титри, місцями вони німецькою. Як тільки виправимо це, фільм одразу з'явиться у прокаті. Під час роботи над фільмом Володимир переглядав постійно окремі шматочки. Віталій подивився вперше вже готову стрічку. Всю ніч не спав і переглянув їй вісім разів підряд. Після "Євро-2012" хочу зняти ще один фільм з братами", - розказав Денхард.

Зараз ви читаєте новину «У дитинстві Володимир Кличко поклав під ліжко батьків протитанкову міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі