Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2012 12:33

У будинку Ліни Костенко не працює ліфт і немає світла

У будинку Ліни Костенко не працює ліфт і немає світла

Поетеса Світлана Йовенко розповіла про письменницький будинок у Києві. 13-поверхівку на два під'їзди по вул. Гончара, 52 звели 30 років тому коштом Літфонду – для письменників. Квартира поетеси в другому під'їзді. Тут же живе письменниця Ліна Костенко.

"Тут живе Ліна Василівна, - розповіла Йовенко. - Перед її вікнами щороку копають яму, якісь труби прокладають. Вона про це розказувала в "Записках українського самашедшого". У нас тут прохідний двір. Сама не раз бачила, як негідники учням із сусідньої школи наркотики курити за гроші давали".

У під'їзді темно. Над ліфтом видерта лампочка, кнопка випалена до чорного. Кабінка консьєржа порожня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Ліни Костенко став кращим у Facebook

"Знову десь пішов. Доки не було в нас консьєржа, я весь час боялася, що мене тут влупить хтось по голові. Бомжі лежали під дверима. Говорила сусіду, Яворівському: "Явір, ви депутат. Дайте раду власному будинку". Ой, то такий сусід… Коли робили операцію, чотири місяці лежала в лікарні. Після того зіткнулася з ним на порозі. Він виходить із машини й гигикає: "Ти ще жива?" У нас обдряпані стіни, бо на них грамотні письменницькі діти писали Fuck. Будинок убитий абсолютно. Всі комунікації несправні, ліфти постійно застряють. Коли помирав чоловік Ліни Василівни, фронтовик, який ходив на протезах, приїхала "швидка" його забирати, а ліфт застряв. Василь Цвіркунов ніколи не одягав протези при дружині. Це був такий мужчина, схилявся перед нею, жалів. Ліна Василівна з цими протезами бігла сходами до "швидкої", щоб віддати їх лікарям. А ті їй сказали: "Вже не знадобляться", - розказала поетеса.

Прочитати про письменницький будинок детальніше можна у журналі "Країна" № 1 (104) за 12 січня 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «У будинку Ліни Костенко не працює ліфт і немає світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі