пʼятниця, 02 березня 2012 15:53

У Брюсселі поєднали еротику й міфи
5

Фото: Фото з сайту tourismdaily.ru

У День святого Валентина, 14 лютого, в Брюсселі відкрили музей еротики та міфології.

В Європі не так багато міст, де є подібні музеї. Можна згадати аналогічні зібрання в Парижі, Амстердамі та Берліні. Також минулого року в Москві відкрився "Музей Еротики крапка G".

Засновник музею, 66-річний Гай Мертенс сказав: "Брюссельський музей відрізняється своєю концепцією від інших. Між еротикою та міфологією існує безпосередній зв'язок, тому в назві музею присутні обидва слова. Саме слово "еротика" походить від імені грецького бога любові - Ероса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли портрет Шопена, намальований художником із Освєнцима

Свою колекцію Мартенс збирав 40 років. Він запевняє, що вона унікальна.

Майбутній музей займе три поверхи будівлі, розташованої на вулиці Sint-Annastraat. До його колекціъ увійдуть 150 предметів зі слонової кістки, 50 японських гравюр, 20 живописних робіт, скульптур та близько сотні інших предметів.

Колекція Мертенса до того, як стати основою Музею еротики і міфології, з 2008 року експонувалася в Galerie Libertine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі показали афішу Леся Курбаса 1919 року

Найвідоміша річ у колекції музею - нещодавно придбане мармурове зображення грецького бога Аттіса, коханця богині Кібели. Бюст походить з Анатолії і, ймовірно, був виконаний в I столітті до нашої ери.

Також в музеї можна побачити масу інших цікавих експонатів. Наприклад, презервативи 19 століття, виготовлені з овечої шкіри.

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі поєднали еротику й міфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі