середа, 22 лютого 2012 13:49

В Москві відкрилася виставка під назвою "Мода за залізною завісою"

В Москві відкрилася виставка під назвою "Мода за залізною завісою"

Вбрання з гардеробів зірок радянської епохи будуть представлені на виставці починаючи з сьогоднішнього дня. Вперше в одній експозиції об'єднано колекції театрального музею ім. Бахрушина, відомого історика моди Олександра Васильєва та приватних осіб-цінителів мистецтва - усього більше тисячі експонатів.

Відвідати виставку можна у державному музеї-заповіднику "Царіцино" о 12 червня. Вона стане частиною художньо-експозиційного проекту "Історія вбрання та моди від Катерини ІІ до сьогодення", який було розпочато ще в 2005 році.

Гардероб зірок радянської доби буде представлений у широкій ретроспективі починаючи з 20-х до 90-х років ХХ століття. Експозиція складається з одягу, взуття, зразків радянської парфумерії, ілюстрацій журналів мод та фотографій.Тут можна буде побачити речі Майї Плісецької, Галини Уланової, Ольги Лепешинської, Лідії Смирнової, Клари Лучко, Наталі Фатеєвої, Тетяни Шмиги, Людмили Гурченко та багатьох інших.

Зараз ви читаєте новину «В Москві відкрилася виставка під назвою "Мода за залізною завісою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути