пʼятниця, 22 березня 2013 10:17

У Британії обрали книгу з найбільш безглуздою назвою

  Обкладинка книги
Обкладинка книги

Британський журнал Bookseller назвав володаря премії Diagram, яку вручають за найдивнішу назву книги. За результатами голосування читачів у конкурсі перемогла книга "Як захистити свій курник від гоблінів" (Goblinproofing One's Chicken Coop) - вона набрала 38 відсотків голосів.

"Читачі вибрали вкрай важливу роботу про кращі способи захистити своїх курей від найбільш неприємних казкових істот. Всім відомо, які небезпечні для курчат кішки, собаки і лисиці, не кажучи вже про курячі кліщі, однак тепер суспільство визнало, що прийшов час звернути увагу на цю недооцінену загрозу", - прокоментував результат голосування хранитель премії Хорас Бент.

Автор передмови до книги Клінт Марш заявив, що для нього велика честь отримати цю премію. "Автор книги Реджіналд Бейкелі і я вважаємо цю перемогу знаком того, що люди порядком втомилися від гоблінів в курниках. Ми і далі будемо боротися з казковими злодіями", - пообіцяв Марш.

Усього в шорт-листі премії Diagram було шість книг, у тому числі такі, як "Інструкція по заточенню олівців", "Як чайні баби змінили світ" та "Піпка Бога: Життя і пригоди пеніса".

Премія Diagram вручається вже 35 років. Лауреат премії не отримує ніякого призу, але тому, хто номінував книгу, дають пляшку вина.

Зараз ви читаєте новину «У Британії обрали книгу з найбільш безглуздою назвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі