вівторок, 22 жовтня 2019 10:25

У 1980-х КВК був елітарний, а стиль 95-го кварталу вважався вульгарним

Автор: Сергій Старостенко
  Едуард Драч
Едуард Драч

"У 1980-х роках не було комерціалізації КВК. Тоді КВК був дещо елітарний. А стиль 95-го кварталу вважався доволі вульгарним", - розповів журналу "Країна" бард Едуард Драч. Він, як і президент Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу.

"Ми грали не за гроші, а 95 квартал від самого початку був комерційним проектом. Ми зі своїм КВК ми ризикували, нашу команду ДМІ, чемпіона Дніпра, розбирали на парткомі інституту за наш виступ. У 1980-х, не було комерціалізації. Для комерції треба, щоб заходило всім. А в наші часи КВК був дещо елітарний. Стиль 95-го кварталу вважався доволі вульгарним.

Ми іноді брали на кпини партійну пропаганду. Ми не буди дисидентами, але були тими, хто сумнівається. Ви кажете отак? А може – отак? Всі: Га-га-га! Все було на аматорському рівні. Але в ті часи можна було загриміть за те, що ти говориш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас не хіт-, а агіт-паради: хто заплатив, того пісні й крутять" – Едуард Драч

У 1987 році на якомусь із наших внутрішніх КВК у Дніпрі ми навіть зробили україномовний виступ: робили комсомольську "Енеїду". "Еней був парубок моторний, із неформалів геть проворний, ланцюг собачий одягав і на скаженій дошці грав, що зветься електрогітара". "Троянці" виходили на сцену в джинсах, у шкіряних куртках з фінічками, в ірокезах і вишитих сорочках. Така українсько-панківська, форма майбутнього. Я потім таких персонажів бачив у Києві у 2000х" - зазначив Едуард Драч.

Інтерв'ю з Едуардом Драчем читайте в журналі "Країна".

66% українців позитивно ставляться до президента Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 9–11 жовтня. Це на 7% менше, порівняно з вереснем. Місяць тому, його діяльність схвально оцінювали 73% українців.

Зараз ви читаєте новину «У 1980-х КВК був елітарний, а стиль 95-го кварталу вважався вульгарним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі