четвер, 13 грудня 2012 13:23

"Твій тато – не фальшивка!" - огляд кінопрем'єр 13 грудня

"Твій тато – не фальшивка!" - огляд кінопрем'єр 13 грудня
Кадр з фільму "Любовний перепліт". Фото: kinopoisk.ru

Два фаворита серед кінопрем'єр цього вікенду: "Найп'яніший округ у світі" і "Мій хлопець – псих" тісно пов'язані з алкоголем та наркотичними ліками відповідно. Якщо ви любите якісне жанрове кіно, то ефект від цих стрічок буде настільки ж п'янким та яскравим. Розважальні та дитячі фільми наші прокатники бережуть до новорічних свят, тож на цьому тижні не з'явиться ані жодної комедії, ані картини для наймолодших кіноманів.

Поза законом: Найп'яніший округ у світі

"Людину визначає не жорстокість, як така, а те на що вона може піти" - афористично промовляє один з братів Бондюрант – відомих на весь округ самогонщиків.

Дія розгортається у 1920-х роках на півдні США. Троє братів-самогонщиків поставляють в усі навколишні бари свій віскі під час суворого "сухого закону". Молодший з братів вирішує, що їх бізнесові варто розширятись і відкривати поставки в сусідні округи. Однак саме через це вони натикаються не тільки на конкуренцію, але й на жадібних поліцейських, котрі хочуть отримати свої проценти від продаж.

"Цей фільм хоч і не досяг міфічних висот – все ж пропонує цікаву історію, що розказана в яскравих декораціях, з відчуттям стилю та із залученням чудових акторів" – The Hollywood Reporter.

Історія оптиміста. Мій хлопець – псих

- Сьогодні мене звільнили.

- За що?

- За те, що я перетрахалась з усім офісом…

З подібних "милих" діалогів і складаються розмови між двома трохи прителепкуватими головними героями. Він – шкільний вчитель, що пройшов курс лікування в психіатричній лікарні. Вона – теж психічно хвора: за довідкою – в минулому, а насправді – і по досі. Але кохання змусило їх остаточно з'їхати з глузду.

"Гостра романтична драмеді, співзвучна нашому неспокійному часу" – New York Daily News.

10 років потому

- Ти ніколи не розповідав, чому розійшовся з цією дівчиною.

- Мені просто треба було подорослішати.

- Щож, тепер ти дорослий… - випитують у головного героя про його давнішнє кохання.

Подібними розмовами стрічка наповнена вщент. Довгі ностальгічні розмови, старі жарти, давно забуті шкільні історії – з усього цього і складається фільм. 10 років старі шкільні друзі не бачили один одного, хоча коли були підлітками – проводили разом ледь не кожен день. Тож зустріч однокласників комусь з них дає можливість сказати запізніле "пробач", комусь – освідчитись в коханні, а комусь – просто напитись зі старими друзяками.

"В цілому, це досить посередня комедія про возз'єднання старих шкільних друзів, котра стає краще, коли на екрані завершуються спроби розсмішити глядача" – Boston Globe.

Любовний перепліт

- Коли ти намагаєшся бути "суворим татком" - це виглядає фальшиво.

- Твій тато – не фальшивка!

Дві сусідські сімї Острофф та Уоллінг живуть через дорогу одна від одної вже багато років. Вони спільно проводять вихідні, разом святкують дні народження і усіляко допомагають один одному. Та коли дочка Остроффів повертається додому з навчання, між нею та головою сімейства Уоллінг вибухає роман. З цього моменту ідилія між цими сімями перетворюється на трагікомедію.

"Подружню кризу в передмісті Нью-Джерсі можна порівняти хіба що з несвіжою вареною кашею або з чимось на кшталт клону "Краси по-американські" - Daily Telegraph.

Експеримент

"Я не знаю, що відбувається – я просто виконую свою роботу" - говорить головна героїня. Одного дня в Макдоналдс телефонує офіцер поліції і повідомляє, що одна з працівниць закладу поцупила гроші у клієнтки. Проінструктувавши начальницю закладу, він змушує обшукати підозрювану, після чого повністю роздягнути її. Картина відтворює реальні події, що відбулись в квітні 2004 в одному з провінційних американських містечок.

"Цей болісно стриманий фільм свідчить про сильну режисуру, котра змушує згадувати фільм ще довго після перегляду" – Los Angeles Times.

Зараз саме час

"Хочу, щоб ти був поруч і обійняв мене, коли стане темно" - говорить безнадійно хвора головна героїня, зустрівши перед смертю хлопця своєї мрії.

Це зворушлива історія про те, як можна побороти свій страх перед неминучою смертю і де для цього варто шукати необхідні сили. Головна героїня-тинейджер дізнається про те, що жити їй залишилось всього-нічого. Саме в її віці люди вперше переживають справжнє кохання і вона – не виключення. Дівчина зустрічає хлопця, з яким би провела все життя, однак їх стосунки приречені закінчитись вже за кілька місяців… Картина наповнює своїх глядачів якимось особливим світлим смутком.

"Якщо у вас такий настрій, що ви хотіли б добряче вмитись власними сльозами, тоді ця стрічка саме для вас" – Birmingham Post.

Бригада. Спадкоємець

"Просто дивовижне вміння сімї Бєлових – знаходити пригоди на власний зад" - коментує пригоди Івана Бєлова один з героїв стрічки.

Фільм продовжує сюжет відомого серіалу, однак головним героєм стає вже не сам Саша Бєлий, а його син Іван. Злочинний світ Росії з часів "крутих дев'яностих" майже не змінився, тож Іван стикається майже з тими самим проблемами, що і його батько. Хлопець починає будувати свою бізнес-імперію і одразу натикається на кримінал та бандитизм, завдяки яким свого часу розбагатів його батько.

"Сюжет картини настільки неправдоподібний, що на його фоні навіть найбільш дикі гангстерські фантасмагорії на зразок останнього "Антикілера" можуть видатись за документальне кіно" – Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «"Твій тато – не фальшивка!" - огляд кінопрем'єр 13 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі