четвер, 25 жовтня 2012 16:21

"Тут за всіма цвинтар плаче" - огляд кінопрем'єр 25 жовтня

Кадр з фільму "Астерикс і Обелікс 4: в Британії"

В переддень Хеллоуїну українські кінотеатри відчинять свої двері для вампірів, вовкулак та іншої нечисті. Так, на широкі екрани виходить мила анімація для підростаючих кіноманів "Монстри на канікулах" та страхітливий екшн "Сайлент Хілл 2" для більш дорослих глядачів. Ну, а тим, хто бореться з осінньої меланхолією прийдеться до смаку "Астерик і Обелікс 4".

Монстри на канікулах

"Тут за всіма цвинтар плаче" - характеризує мешканців готелю "Трансильванія" одна з головних героїнь.

В центрі історії – граф Дракула, який побудував для себе та друзів замок в румунських Карпатах. З часом в ньому почали збиратись найрізноманітніші чудовиська, щоб відпочити від набридливих людей. Чудову атмосферу цього місця порушує допитливий турист, який стає першою людиною, що потрапляє в цей замок. Разом з його появою все починає йти шкереберть, проте графові Дракулі ніяк не вдається позбутись докучливого хлопця.

"Це сімейне кіно, яке наповнене непристойними жартами для дорослих" – журнал TIME.

Астерикс і Обелікс 4: в Британії

В третій частині цієї франшизи жарти були прісними, а сюжет малоцікавим і нагадував банальне кліше попередніх двох фільмів. Однак ця – четверта – стрічка обіцяє компенсувати недоліки попередньої частини і вивести пригоди "Астерікса і Обелікса" на новий якісний рівень. За словами критиків, ледь не головна особливість нової кінокартини – насичені жартами діалоги та словесні каламбури:

- Це гали – неважко було здогадатись...

- По акценту?

- Ні, по аромату.

Ну, а глядачі впізнають давнішніх знайомих по яскравим пригодам, товстелезному Обеліксу у виконанні Жерар Депардьє та нескінченними знущаннями над римлянами.

Сайлент Хілл 2

"Відправляйся у пекло!" - злісно кричить головна героїня на чергового чудовиська. Напевне ця фраза була гаслом авторів стрічки, які намагались відправити у пекло всіх своїх глядачів. Ця кінокартина сподобається перш за все тим, хто шукатиме натхнення для святкування Хеллоуїну. Сюжет розповідає про сміливу дівчину, яка кидає виклик темним силам. Опинившись в готичному світі, який просякнутий містикою та жахом, юначка спробує перемогти могутніх чаклунів, які підуть на все, аби заволодіти її душою.

Пухнасті проти зубастих

Ця дитяча стрічка розповідає про пригоди білого коали Джоні, який виступає в цирку. Одного разу він потрапляє до пустелі, де стикається з дикими тваринами, які з часом стають його близькими друзями. Щоб повернутись до свого цирку, Джоні доведеться пройти через небезпечні пригоди. Задумка кінокартини нагадує "Мадагаскар".

В одній з найнебезпечніших сцен цієї стрічки головному героєві доводиться пройти через напіврозваленний міст над проваллям. "Його побудували лінивці" - коментує один з друзів Джоні, відзначаючи його небезпечність. Щось подібне можна сказати і про весь фільм: "Його знімали люди, у яких зовсім не було натхнення". Адже якість як зображення, так і сюжету дуже низька.

Зараз ви читаєте новину «"Тут за всіма цвинтар плаче" - огляд кінопрем'єр 25 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua