Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2017 11:17

Три найцікавіші кінопрем'єри тижня

Три найцікавіші кінопрем'єри тижня
Уна – дебют у кіно для австралійця Ендрюса Фото: КиноПоиск

Про головні новинки кінопрокату цього тижня розказав кінооглядач Валерій Мирний. Три стрічки в прокаті з 20 квітня.

"Девід Лінч: Життя в мистецтві"

Документальний фільм про Девіда Лінча створювали зусиллями трьох режисерів: Джона Нгуйена, Ріка Барнса, Олівії Неергаард-Холм. Гроші на виробництво збирали через Kickstarter. Основа фільму – це монолог Лінча про дитинство у невеликому американському містечку, а потім у Філадельфії. Про початок творчого шляху. Про картини, про пам'ять, про сьогодення і минуле. Про те, як це все перемішується і перетворюється в мистецтво. Багато досі небачених кадрів з архівів, з дому Лінча, з його майстерні. Фільм мають побачити не тільки фанати легендарного режисера, а й люди, які цікавляться кінематографом та іншими формами візуального мистецтва.

"Уна"

Екранізація п'єси режисером Бенедиктом Ендрюсом під назвою "Чорний дрізд". У назві картини акценти трохи змістилися на жіночий персонаж тому, що його грає Руні Мара. А так це історія, розіграна на двох: 15 років тому молода Уна втекла з дому з дорослим чоловіком – Реєм. Потім їхні шляхи розійшлися. Випадкова зустріч розкриває безліч, здавалося б, похованих у минулому спогадів. Далеко не завжди приємних. Тут є всі складові хорошої гостросюжетної драми: обмежений простір, чудові актори, історія з безліччю невідомих, в основу якої покладена відома п'єса. Уна – дебют у кіно для австралійця Ендрюса. Режисер прославився театральними постановками п'єс Шекспіра, Чехова, Жана Жене і Теннессі Вільямса. В головних ролях, крім Руні Мари, зіграли Бен Мендельсон і Різ Ахмед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річна дівчина втекла з дому з однолітком власного батька

"Щоденник Роуз"

Новий фільм ірландського режисера Джима Шерідана поставлений за відомою книгою ірландського письменника Себастьяна Баррі "Скрижалі долі". Роман потрапив у шорт-лист Букерівської премії 2008 року. Літня Розанна Макналті так довго живе в закладі для душевнохворих, що навіть керівництво клініки забуло, за яких обставин вона туди потрапила. Новий головний лікар - доктор Грін, випадково знаходить щоденник Розанни, який вона вела весь цей час. Через не завжди ясні спогади і думки своєї пацієнтки він дізнається історію її життя і те, як вона потрапила до психіатричної клініки. А разом з ним її історію, дізнаємося і ми. У головній ролі тут теж Руні Мара. Вона грає молоду Розанну Макналті. Пацієнтку клініки літнього віку втілила Ванесса Редгрейв. У напарники Руні Маре і Ванессі Редгрейв дали Еріка Бана, Тео Джеймса, Ейдана Тернера і Джека Рейнора.

Зараз ви читаєте новину «Три найцікавіші кінопрем'єри тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі