пʼятниця, 19 квітня 2013 10:35

"Ти міг би переспати зі мною заради цього фільму?" - огляд кінопрем'єр 19 квітня

"Ти міг би переспати зі мною заради цього фільму?" - огляд кінопрем'єр 19 квітня
Кадр з фільму "Не турбувати"

Цього разу на широкі екрани виходить одразу 11 фільмів – за кількістю прем'єр це абсолютний рекорд з початку року. Найбільший привід радіти у шанувальників французького кіна, яке на цьому тижні подарувало нашим глядачам одразу чотири прем'єри.

Напередодні Канського кінофестивалю, який розпочнеться 15 травня, в прокат виходять лише ті стрічки, які не потрапили на сам фестиваль. Тобто стрічки, будемо чесними, не класу "А". Власне цим і пояснюється те, що цього разу на широкі екрани потрапило забагато посереднього кіна. Що ж, істинні шедеври доберуться до наших екранів вже після цього фесту. Однак насправді варті уваги фаворити цього тижня були зняті в інших країнах. Голівудська стрічка "Місце під соснами" та російська "Легенда №17" вже зібрали багато схвальних відгуків від найзубатіших кінокритиків.

Місце під соснами

"У тебе є малий, якого треба утримувати. І тобі дійсно необхідно це зробити. У тебе є якесь вміння? Тож візьми його і вистріли" - нехитро стимулюють головного героя до дії.

Професійний каскадер одного разу опиняється у вкрай скрутному становищі. Треба годувати немовля та дружину, а грошей – зась. Він вирішує обікрасти банк. До нелегальної та небезпечної роботи йому не звикати. Однак після злочину на його слід виходить молодий та амбітний офіцер поліції Еврі Крос. Кілька разів поспіль каскадеру вдається сховатись від переслідування наполегливого копа. З роками їх протистояння перетворюється з типового кримінального конфлікту на особистісну вендету.

"Не варто приділяти особливу увагу інді-стилістиці цієї стрічки. Насправді це великий фільм з монументальним задумом. Поступово він виходить на рівень справжнього епосу" - New York Post.

Легенда №17

"Гадаю, що окрім хокею мені в цьому житті взагалі нічого не потрібно" - говорить головний герой стрічки, хокеїст Валерій Харламов, який ще за життя став легендою великого спорту.

Біографічна стрічка розповідає про становлення видатного спортсмена. Про його кохання, відчаї, перші вражаючі перемоги та ганебні поразки. Про непрості відносини з жорстоким тренером Анатолієм Тарасовим, якого Валерій Харламов водночас ненавидів та глибоко поважав. Адже саме завдяки Тарасову радянська збірна переважно й досягла настільки високого успіху. Саме цей тренер змушував Валерія тренуватись вдвічі більше. Однак в найвідповідальніший момент своєї кар'єри хокеїст закохується. І саме це могло стати на заваді всій його спортивній кар'єрі.

"Ця стрічка про перемогу радянської збірної з хокею над канадцями вийшла на подив голлівудською. В певному сенсі, це наш "Роккі" чи "Король говорить". Це фільм-краудплізер, фільм-механізм, який влучно б'є саме в те, що для кожного росіянина подосі лишається святим…" - Film.ru.

Кон-Тікі

"Історія про шаленців, які затонули в Тихому океані продасться в багатьох журналах, та не в моєму" - відповідають ентузіасту-протагоністу, який відважився підкорити океан на крихкому стародавньому кораблику.

В основі сюжету цієї стрічки лежить реальна пригода відомого мандрівника Тура Хейердала. В 1947 році він вирішив довести цілому світові, що на маленькому плоту Кон-Тікі можна переплисти весь Тихий океан. Проте для цього йому доведеться пройти через бурю, страшний вітер, боротьбу з акулами, конфлікти з матросами тощо. В результаті ця пригода назавжди змінила світогляд як самого дослідника, так і інших учасників експедиції.

"Легендарна експедиція в цій стрічці показується, як історія з глянцевого журналу. Це звісно дуже красиво, проте в цілому її занадто переоцінили" - Hollywood Reporter.

Мьобіус

- Я роблю помилку…

- І які враження?

- Я радий… хоч це і самогубство, проте я радий – говорить головний герой.

Жорстокий та холоднокровний офіцер ФСБ на ім'я Мойсей намагається винюхати темні сторони бізнесу одного російського олігарха. Поки що в нього є лише підозри, проте довести нелегальний бізнес російського мільярдера – непросто. Саме тому його команда вербує досвідчену фінансистку, яка і має відкрити агентам ФСБ секретну інформацію. Проте у найвідповідальніший момент Мойсей закручує роман з цією фінансисткою. З цього моменту життя головного героя опиняється під страшною загрозою. А йому самому доведеться обирати між власною кар'єрою та коханням.

"Треба визнати, що в разі, якщо б всі агенти ФСБ були настільки привабливими, то ЦРУ та МІ-6 вже давно були б вимушені вивісити білі прапори" - Multiglom.

Людвиг Баварський

"В мирі та щасті має жити мій народ. Це і є справжня свобода" - говорить головний герой, на честь якого названо цю стрічку.

Біографічний фільм про баварського монарха, якому довелось дуже рано подорослішати. У 18 років він вже керував достатньо великою країною. Однак він був більше просвітителем, аніж політиком. Його серце належало перш за все мистецтву, а не війні. На свої аудієнції він запрошував художників та композиторів, а не командуючих та дипломатів. По всій країні будував храми, палаци та пам'ятники. Та чи вистачало терпіння на такого государя у його оточуючих? На це питання і спробує відповісти глядач під час перегляду стрічки.

"Очевидно автори фільму тримали в голові ідеальний образ государя і при цьому забули про реалістичні риси його характеру. Крім того вони даремно не прибрали з сюжету багато зайвих речей, від яких стрічка стала не такою переконливою" - Critic.de.

Не турбувати

"Гадаєш, ти зміг би переспати зі мною заради цього фільму?" - говорить один чолов'яга – іншому. На думку авторів цієї стрічки, через те, що жоден з них не є геєм – ця фраза має бути надзвичайно смішною. Якщо ви так не вважаєте – раджу одразу переходити до опису наступної стрічки.

Одного разу зустрічаються двоє старих знайомих, які не бачили один одного кілька років. Через це вони вирішують зробити бурну вечірку і добряче напитись разом з іншими друзяками. Коли вони всі вже дійшли до потрібної "кондиції", вся ця компанія завела розмову про фестиваль аматорського порно. Та дуже скоро вони почали обговорення ідей для нового фільму, який в результаті вирішили зняти двоє головних героїв. Адже порно з двома чоловіками, жоден з яких не є гомосексуалістом, на їх думку, має отримати головний приз на цьому фесті.

"Візуально ця картина більш витончена ніж оригінал Лін Шелтон "І сміх і гріх". Однак нову стрічку не назвеш обов'язковою до перегляду. І це незважаючи на привабливий для аудиторії будь-якої країни акторський ансамбль" - Screendaily.

Ласкаво просимо до капкану

"Коли схопиш його – не дай йому вислизнути" - просять керівники американських спецслужб свого агента, який протягом всієї цієї стрічки буде полювати на небезпечного злодія.

Досвідчений лондонський слідчий Макс Левінськи вже давно ганяється за злодієм Джейкобом Стернвудом. Під час останньої їх зустрічі їм обом лиш дивом вдалось вижити. З тих пір Стернвуд живе в нікому не відомій схованці в Ісландії. Однак в один нещасливий день зловмисник дізнається, що його син потрапив до лондонську лікарні після невдалого пограбування банку. Щоб допомогти синові, він відправляється в Лондон, про що одразу дізнається і поліцейський Макс. З цього моменту двоє старих ворогів продовжують свою криваву дуель.

"Цей багатий на події, амбіційний та впевнено знятий британський трилер страдає перш за все від того, що сюжет в ньому розгортається досить хаотично" - Empire.

Любов, секс і турбулентність

"Дивно все якось: зустрічаєш кохання всього свого життя, а потім все летить шкереберть" - розмірковує головний герой про свою не дуже щасливу долю досвідченого бабія.

Успішний адвокат Антуан ледь не щодня лягає спати з новою дівчиною. Та одного разу, коли він відправляється на літаку з Нью-Йорку в Париж, він опиняється на сусідньому кріслі зі своєю колишньою. Через таку злу іронію долі їм доводиться провести пліч-о-пліч довгих сім годин. За цей час вони пригадують своє минуле та розмірковують про майбутнє.

"В цьому глянцевому, повному кліше французькому ромкомі коханців очікує політ з багатьма поштовхами та повітряними ямами" - Variety.

Повелитель Салему

"Господь не прощає гріхи навіть ангелам" - говорить один з кровожерливих негативних персонажів стрічки.

Дія стрічки розгортається в містечку Салем, що в Массачусетсі. В кінці XVII століття місцеві жителі влаштовували тут криваві бані, безжально ріжучи всіх, кого хоч трохи підозрювали у відьмарстві. Та минуло три століття і душі загиблих відьом збираються задля того, що б помститись нащадкам своїх кривдників. З цього моменту містичний жаховичок перетворюється на повну крові та порубаних тіл стрічку. Скажу одразу, після цього смертельного атракціону залишуться в живих лише обрані герої.

"Цю стрічку можна справедливо розцінювати, як фон для прослуховування старих добрих пісень легендарного Роба Зомбі" - Bloody Disgusting.

Ніхто не виживе

"Серійний кілер вбиває по одному, а я цілими пачками" - характеризує себе головний герой стрічки.

Безжальні злодії заховали в старому домі двох заручників: хлопця та дівчину. Та через певний час з'ясовується, що хлопець вбив "свою сестру за нещастям". Коли злодії знаходять труп дівчини, то розуміють, що вже не вони полюють на нього, а навпаки…

"Навіть не сумнівайтесь, що це до біса шалений фільм. Крові та насильства тут більше, ніж в будь-якому схожому гонзо екшені" - BeyondHollywood.com.

Шурхіт кубиків льоду

- Хто там?

- Вітаю, месьє, я – ваш невиліковний рак.

- Що ж, заходьте… - відповідає головний герой картини своєму досить неординарному гостю.

Буквальний переклад назви цієї стрічки звучить, як "звуки від кубиків льоду, що тануть в бокалі". В центрі сюжету – письменник, котрий застряг в творчій кризі. Через це в нього остаточно руйнуються відносини з коханками, сім'єю та друзями. Через це він все частіше і частіше прикладається до пляшки. Щодня він випиває не менше літру вина. Та одного дня до нього в дім стукає незнайомець, який називає себе його невиліковною хворобою – раком. З цього моменту письменник розуміє, що треба встигнути зробити хоч щось в той недовгий час, який йому ще виділила доля.

"Незважаючи на в певній мірі театральність цієї стрічки – актори грають просто надзвичайно. Крім того, вражає і розв'язка стрічки, яка обов'язково викличе у вас хвилю емоцій" - Total Film.

Зараз ви читаєте новину «"Ти міг би переспати зі мною заради цього фільму?" - огляд кінопрем'єр 19 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі