середа, 18 липня 2012 11:28

"Темного коника" Солондза вперше показали на пострадянському просторі

Автор: Фото: oiff.com.ua
  "Для іноземного глядача мій фільм – це портрет Америки", - стверджує Солондз
"Для іноземного глядача мій фільм – це портрет Америки", - стверджує Солондз

П'ятий день Міжнародного одеського кінофестивалю триває. У рамках програми ретроспективи фільмів американського режисера та сценариста Тодда Солондза відбулася прем'єра на пострадянському просторі його останнього фільму "Темний коник".

Фільм вийшов у світовий прокат минулого року після Венеційського кінофестивалю, але український глядач вперше його зміг побачити в Одесі в кінотеатрі "Родіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет цьогорічного Одеського кінофестивалю становить 3 млн євро

Головному герою Ейбу вже за тридцять. Він розумово відсталий, колекціонує дитячі іграшки, живе з з батьками та знехотя працює на татовій фірмі. Щоб розвіяти образ "темного коника" у своїй родині він намагається завести стосунки з дівчиною, яка щойно повернулась до рідного містечка. Їй не вдалась науково-літературна кар'єра й з відчаю вона погоджується стати дружиною Ейба. Відтоді все йде шкереберть.

"Американський глядач бачить в моїх фільмах свою сімю, звичайну історію життя. Для іноземного глядача – це портрет Америки. Завдяки моїм фільмам іноземці мають можливість відчути радість за те, що вони не американці", - сказав Солондз після прем'єри.

Фільм покажуть ще раз на одеському кінофестивалі 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Темного коника" Солондза вперше показали на пострадянському просторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі