субота, 14 липня 2012 08:04

На відкритті Одеського кінофестивалю мітингували проти реформ Тігіпка
38

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

Учора, 13 липня, відбулось відкриття 3-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

О п'ятій вечора біля театру опери та балету почали збиратися люди, щоб подивитися на зірок, які йтимуть червоню доріжкою. Біля шостої вечора тут вже зібралося біля 4 тис людей.

Відкриття відвідали донька Чарлі Чапліна Джеральдіна, акторки Клаудія Кардинале, Оксана Акіньшина, Нона Гришаєва, співачки Джамала і Гайтана та інші.

Прийшли і противники соціальних ініціатив міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Його дружина Вікторія є президентом фестивалю.

Принесли 4 плакати із фотографією політика і написами: „Отробив – і на цвинтар", „Життя покращилось. Пенсии после жизни" тощо.

Фільмом-відкриття стала стрічка "Реальність" італійця Маттео Гарроне. Цьогоріч вона отримала Гран-прі Канського кінофестивалю.

„Я завоювала серця жінок в Каннах, сподіваюся, що завоюю і ваші", - сказала виконавиця головної ролі Лоредана Семіолі перед показом.

 

Чверть глядачів вийшли з фільму, не додивившись до кінця.

„Це прекрасний фільм, але не для всіх. Точно не для тієї публіки, яка тут зібралася – показати сукні на червоній доріжці. Ми рік працювали над цим фестивалем і задоволені. Останні дні дуже мало спав, але сьогодні прокинувся о 7-й ранку і попри заборони пішов скупатися у морі. Погода нам ніяк не завадила (декілька днів тому в Одесі пройшов сильний дощ з градом – ред.)". Хіба деякі гості на годину пізніше прилетіли. Але це не так страшно. Клаудія Кардинале одразу погодилася на пропозицію приїхати на фестиваль. Давно цікавилася Одесою, бо звідси вийшло багато талановитих кінодіячів. Дуже проста жінка. Так само як і Джеральдіна Чаплін, - зазначив арт-директор фестивалю Алік Шпилюк.

Вікторія Тігіпко з'явилася на відкритті у білій сукні до підлоги від українського дизайнера Ірини Каравай. Минулоріч була у вбранні від Олени Голець і зазначила, що вдягатиме на цю подію сукні тільки від українських дизайнерів. Пострункішала, засмагла. Сергій Тигіпко прийшов на фестиваль у смокінгу.

„Ми дуже швидко виросли з пелюшок і вже є найбільшим кінофестивалем в Україні. Якщо минулоріч його відвідали 70 тисяч людей, то цього року очікується 100", - зауважила Вікторія Тігіпко.

Відвідав відкриття фестивалю і міністр культури Михайло Кулиняк.

„Якщо фестиваль і далі розвиватиметься такими темпами, червону дорожку треба буде добудовувати", - сказав він зі сцени оперного театру.

Головою міжнародного журі є російський кінокритик Андрій Плахов.

„Сьогоднішня церемонія відкриття мені нагадала Каннський фестиваль. Коли я вперше туди потрапив. Ні, я не порівнюю, просто тоді було таке. Відкривається завіса. На сцені стоїть 10-12 людей. Різного віку, національності, вітають нас різними мовами. І всі вони – діти Чарлі Чапліна. Серед них була і Джеральдіна Чаплін, яка сьогодні також є у цій залі", - розповів Плахов.

Після перегляду фільму у сквері біля театру опери та балету для гостей фестивалю влаштували невеличку вечірку. Частували вишуканими м'ясними та рибними канапками , фруктами, випічкою, вином і коньяком.

Фестиваль триватиме до 21 липня. На ньому покажуть понад 80 фільмів.

„Одеський фестиваль є одним із рушіїв кінопроцесу в Україні. Стільки зірок ви більше ніде не побачите", - зазначив актор Віктор Андрієнко.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті Одеського кінофестивалю мітингували проти реформ Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі