пʼятниця, 13 липня 2012 18:55

Бюджет цьогорічного Одеського кінофестивалю становить 3 млн євро

Бюджет цьогорічного Одеського кінофестивалю становить 3 млн євро
Клаудіа Кардинале прибула на Одеський кінофестиваль. Фото: oiff.com.ua

Сьогодні, 13 липня, відбудеться відкриття третього 3-го Міжнародного одеського кінофестивалю. Фільмом відкриття стане "Реальність" Маттео Гарроне, що отримав цього року Гран-прі Канського кінофестивалю. На червоній доріжці фільм представлять виконавиця головної ролі Лоредана Семіолі і сценарист Мауріціо Брауччі. Наразі біля Одеського театру опери та балету закінчують останні приготування.

„Цього року фестиваль зібрав 5 тис. учасників, що в 2,5 рази більше, ніж минулого. Очікувана аудиторія кінофестивалю складає 100 тис. людей. Це говорить про значне збільшення уваги до кінофоруму з боку глядачів і професіоналів від кіноіндустрії ", - зазначила президент фестивалю Вікторія Тигіпко під час прес-конференції.

Дружина політика Сергія Тигіпко значно пострункішала. Протягом останнього часу кожен день 40-90 хвилин займається йогою та на тренажерах у власному міні-спортзалі,
спускається в невеликий домашній спортзал на 40-90 хвилин.

Також вона повідомила цьогорічний бюджет кінофестивалю.

„Він становить близько 3 млн євро. Остаточні підсумки можна буде підвести після закінчення. 10% - це допомога держави, Одеської обладміністрації, мерії міста. А все інше - це спонсорські гроші: сотні компаній і сотні меценатів", - повідомила вона.

Уже прибули перші гості кінофестивалю: донька Чарлі Чапліна – танцівниця і акторка Джеральдін, італійська акторка Клаудія Кардинале, британський режисер Пітер Грінуей, актор і поет Майкл Медсен.

Ввечері на Ланжеронівському узвозі Клаудіа Кардинале особисто представить одну з найзнаменитіших картин зі своєю участю - шедевр Федеріко Фелліні "8 ?".

Фестиваль триватиме до 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет цьогорічного Одеського кінофестивалю становить 3 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі