пʼятниця, 05 жовтня 2012 13:34

Театр з Луганська показав "Кайдашеву сім'ю" з музикою Дахи-Брахи
6

4 жовтня Луганський обласний академічний музично-драматичний театр в рамках театрального фестивалю "Золотий Лев" показали виставу "Кайдашева сімя" за твором Івана Нечуй-Левицького.

Головні герої вистави — родина Кайдашів — батьки та двоє дорослих синів. Згодом сини одружуються, приводять невісток у хату. Розпочинається конфлікт між трьома родинами. Руйнується кохання між жінками та чоловіками, батько з сином б'ються, згодом ділять хату.

А після смерті батька - ще й землю.

Режисер-постановник драми Анатолій Яворський спеціально приділив мало уваги оформленню сцени, аби зосередити глядача на грі акторів.

Вдале музичне оформлення у стилі етно-хаус у виконанні київського сучасного гурту Даха-Браха підкреслювало драматичний ефект.

Родзинка вистави - кількаразове прочитання одних і тих самих діалогів – в унісон, з різними емоціями, або в переказі одного героя. Кожного разу глядачі могли сприйняти їх по різному, переосмислити.

"Вистава почалася з того, що щаслива родина, батьки та сини, посадили грушу. Це такий собі символ ідеального у світі, яке б мало вирости. Але коли немає кохання - нічого не виросте на цій території" — каже режисер Анатолій Яворський.

Завершується вистава тим, що Мелашка йде до глядачів та пригощає усіх грушами.

XI Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев" триватиме у Львові до шостого жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Театр з Луганська показав "Кайдашеву сім'ю" з музикою Дахи-Брахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі