понеділок, 23 січня 2017 18:03

Тарас Шевченко зазвучить як симфонія — у новому виконанні cестер Тельнюк в Національній опереті

26 січня в Київській опереті сестри Тельнюк представлять нову концертну програму "Наш Шевченко" у супроводі симфонічного оркестру
 

"Водночас по-новій розкриваємо перед слухачем кожен текст Шевченка: у мріях, коханні, суперечках, молитвах, наставляннях, розчаруваннях і у вірі.
Поезія Шевченка розкладається як симфонія, — каже учасниця дуету, 51-річна Галина Тельнюк. — Для нас його вірші звучать в універсальному музичному прочитанні. Ми бачимо, що і музиканти, які працюють над програмою, і слухачі — незалежно від національності, мови, культурного коду, — відкривають для себе Шевченка як поета здатного промовляти до кожного його мовою.

Якби замість пам'ятників наша держава просувала Шевченка в перекладах, його творчість збурила б не лише українських митців, а й закордонних. Його поеми співали б, ставили на сценах театрів, народжували кінематографічні полотна. Це питання не зрушилося за час української незалежності."

З програмою "Наш Шевченко" сестри Тельнюк вже виступали у Великій Британі, Литві, Німеччині й Канаді.
А також у багатьох українських містах: Краматорську, Сіверськодонецьку, Івано-Франківську, Львові, Луцьку, Запоріжжі, Тернополі, Харкові, Одесі, Ужгороді, Чернівцях та Хмельницькому.
Зараз ви читаєте новину «Тарас Шевченко зазвучить як симфонія — у новому виконанні cестер Тельнюк в Національній опереті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі