четвер, 07 лютого 2019 12:21

Там є голі: Фейсбук заблокував рекламу художнього музею

Там є голі: Фейсбук заблокував рекламу художнього музею
Музей опублікував фотографії статуй, прикривши їх наготу французьким словом censuré. ФОТО: MAH Genève

Facebook заборонив рекламу Женевського художнього музею. Вона містила зображення оголених статуй.

Ідеться про мармурову напівоголену Венеру Арльську та бронзову статую варвара, полоненого римлянами, також оголеного. Музей рекламував майбутню виставку "Цезар і Рона", присвячену артефактам, знайденим в районі річки Рона (протікає Швейцарією та Францією). Про це йдеться в пості музею у Twitter.

У відповідь музей опублікував фотографії статуй, прикривши їх наготу французьким словом censuré ("підданий цензурі"): "Можливо, настав час змінити цю політику щодо музеїв та закладів культури?".

Прес-секретар музею Сильві Трелья-Детраз процитувала пояснення адміністрації "Фейсбуку": "Ми не дозволяємо рекламу із зображенням оголеної натури, навіть якщо вона не носить сексуального характеру. Це включає використання оголеного тіла в художніх або освітніх цілях", - пише видання Time.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook Messenger з'явилася корисна функція

Наприкінці 2018-го Facebook заборонив публікувати фото витворів мистецтва з сексуальним підтекстом. ЗМІ пов'язали це з підписаними американським президентом Дональдом Трампом законами FOSTA-SESTA (Fight Online Sex Trafficking Act и The Stop Enabling Sex Traffickers Act). Вони направлені на боротьбу з секс-торгівлею в мережі. Однак, закони назвали замаскованою інтернет-цензурою.

Зараз ви читаєте новину «Там є голі: Фейсбук заблокував рекламу художнього музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі