Ексклюзиви
середа, 11 січня 2017 10:05

"Так сильно Пол Верховен не знімав з часів "Основного інстинкту"

У Голлівуді нагородили переможців 74-ї американської кінопремії "Золотий глобус". Церемонію називають головною репетицією "Оскару". В усіх семи номінаціях "глобуси" отримав мюзикл "Ла-Ла Ленд". Це рекорд премії. Виконавці головних ролей – Раян Гослінг та Емма Стоун стали кращими акторами. Відзначили пісню "Місто зірок" композитора Джастін Гурвіча. Та роботу 31-річного режисера і сценариста стрічки Демієна Шазела. "Ла-Ла Ленд" – його третій фільм. З другою картиною "Одержимість" – у 2015 році Шазел номінувався на Оскар.

 

"Ла-ла Ленді" не відкрив нових обширів. Це добре кіно. Але мені не зрозуміло, чому саме ця стрічка виграла у стількох номінаціях. Відкриття у жанрі кіномюзиклу відбувалися у 1930-1970 роках. У XXI сторіччі вже не знімають мюзиклів у класичному розумінні. Лише фільми з елементами співу і танців", - говорить кінознавець Андрій Алфьоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовження серіалу вийде після 25-річної перерви

Найкращою драмою визнали фільм "Місячне сяйво". Це кіноповість у трьох частинах за мотивами п'єси "У місячному сяйві чорні хлопці здаються сумними" Терелла Мак-Крені. Розповідає про дорослішання підлітка-гомосексуаліста у неблагополучному районі міста Маямі.

Кращим драматичним актором став молодший брат Бена Аффлека – Кейсі Аффлек. Виконав головну роль сантехніка Лі Чендлера у фільмі "Манчестер біля моря". Після смерті брата він повертається у рідне місто, щоб доглянути за племінником.

  Ізабель Юппер у ролі жертви згвалтування Мішель в фільмі "Вона" Пола Верховена
Ізабель Юппер у ролі жертви згвалтування Мішель в фільмі "Вона" Пола Верховена

"Лишилися поза увагою журі цьогорічні новинки "Патерсон" Джима Джармуша та "Кривавий батько" Жана-Франсуа Ріше з Мелом Гібсоном у головній ролі. У першій стрічці зіграв Адам Драйвер, знаний за восьмим епізодом "Зоряних війн", - продовжує Андрій Алфьоров.

Найкращою драматичною актрисою стала француженка Ізабель Юппер. Зіграла у фільмі Пола Верховена "Вона". Картина про жінку Мішель, яка прагне помститися своєму переслідувачу й ґвалтівнику.

"Ізабель Юппер виконала свою кращу роль за останні 20 років. "Вона" отримала премію "за кращий фільм іноземною мовою". Нагадав про себе і Пол Верховен. Фільмів такої сили він не знімав з часів "Основного інстинкту" 1992 року. Через чорний гумор режисер показав драматичну гостросоціальну тему насилля щодо жінок", - додав він.

Спеціальну нагороду "за видатні заслуги в кінематографі" отримала американська актриса Меріл Стріп. Вже має вісім "Золотих глобусів". У промові розкритикувала Дональда Трампа. Згадала випадок, коли Президент США на одному із передвиборчих мітингів спародіював репортера The New York Times хворого артрогрипозом. Це системне захворювання скелетно-мускульної системи, яке викликає деформацію кінцівок.

"Мене це приголомшило. Я досі не можу викинути цю картину з голови. Неповага провокує неповагу. Жорстокість породжує жорстокість. Коли впливові персони світу використовують свою владу, щоб залякувати інших, це дозволяє робити те саме усім. У результаті суспільство у програші", – сказала Меріл Стріп.

 

Також актриса відповіла на передвиборчі пропозиції Трампа заборонити в'їзд до США для мусульман. Та громадян Латинської Америки, яких президент назвав причиною появи в Америці кримінальних банд.

"Усіх, хто знаходиться зараз у цій кімнаті — Голлівуд з іноземцями, акторів та пресу — у Сполучених Штатах не люблять найбільше. Емі Адамс народилася у італійському місті Сан-Вінченсо. Наталі Портман — в Єрусалимі. Райан Гослінг з Канади, Онтаріо. Дев Пател народився у Кенії, зростав у Лондоні. Якщо повиганяти з Америки усіх іноземців — не залишиться що дивитися. Окрім футболу та змішаних єдиноборств. А це не мистецтво", - додала вона.

Голлівудська асоціація іноземної преси вручає "Золотий глобус" з 1944-го року. Переможців визначають за результатами голосування 86-ти журналістів кіновидань.
Зараз ви читаєте новину «"Так сильно Пол Верховен не знімав з часів "Основного інстинкту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі