Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2020 00:45

Світові зірки класичної музики виступлять в Одесі

Автор: facebook.com
  Вшосте проходить міжнародний фестиваль класичної музики Odessa Classics
Вшосте проходить міжнародний фестиваль класичної музики Odessa Classics

VI Міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics розпочався в Одесі. Триває до 23 серпня.

Виступлять британський скрипаль Даніель Хоуп, німецький піаніст Себастіан Кнауер, литовський композитор Гедімінас Гелготас і струнний ансамбль NICO, український піаніст Олексій Ботвінов, Національний академічний симфонічний оркестр України. Усього заплановано 11 концертів.

У програмі - музика Моцарта, Баха, Бетховена, Вівальді, Шуберта. Також звучатимуть твори українських композиторів Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Дмитра Бортнянського, Максима Березовського.

Серед гостей фестивалю - німецький скрипаль Лінус Рот. 22 роки грає на скрипці Антоніо Страдіварі Dancla 1703 року. Інструмент йому довірив у безстрокове користування федеральний L-Bank. Вартість робіт італійського майстра сягає $16 млн.

"Скрипка Страдіварі в руках - це постійний виклик, - каже Рот. – Цей витвір сам по собі - такий високий рівень, що тягнутися до нього музикант може все життя. І це найбільше натхнення: знати, що можеш витягти з нього будь-який звук, який ти здатен уявити. Ця скрипка не має меж. Єдине обмеження - майстерність виконавця".

Лінус Рот уперше виступав в Україні на відкритті Odessa Classics 2016-го. Цьогоріч повертається на сцену фестивалю. 23 серпня, о 19:00, в Одеській філармонії закриватиме програму заходу хітом скрипкового романтичного репертуару - Концертом Мендельсона мі мінор. Виконуватиме разом із Камерним оркестром Одеської філармонії.

Локації фестивалю - Одеський театр опери та балету, Одеська філармонія, Потьомкінські сходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві розпочався фестиваль класичної музики

"Для культури перехід в онлайн-режим означає смерть, - говорить піаніст, засновник та артдиректор Odessa Classics Олексій Ботвінов. - Під час безпрецедентної кризи високе мистецтво повинно звучати. Якщо вдасться, це буде хороший знак. У XIX столітті в Парижі спалахнула холера. Туди поїхав Паганіні. Сказав, що його ніхто не зможе зупинити провести виступи, бо його місія - нести музику людям. Незважаючи на всю небезпеку, відбулися при повних залах. Зараз концерти забороняють, а ще кажуть, що ми живемо в епоху свободи".

Зараз ви читаєте новину «Світові зірки класичної музики виступлять в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі