понеділок, 03 липня 2017 18:50

Світове видання показало вражаючі фото школярів із зони АТО
17

Фото з серії робіт про підлітків в зоні АТО
Фото: Анастасія Власова
Фото з серії робіт про підлітків в зоні АТО
Фото з серії робіт про підлітків в зоні АТО
Фото з серії робіт про підлітків в зоні АТО
Фото з серії робіт про підлітків в зоні АТО

Міжнародне видання National Geographic опублікувало серію знімків зі сходу України. Головна тема: діти, які живуть в зоні бойових дій.

Фото для видання зробила фотограф Анастасія Власова. Знімки дітей виключно в двох населених пунктів Донбасу: Щастя і Попасна.

"Коли ти молодий, ти не хочеш весь час депресувати. Реальність, однак, полягає в тому, що багато підлітків приймають заспокійливі засоби. Для підлітків, які живуть в зоні воєн, це поєднання жахливих і радісних подій. Було б легко дозволити гніву та скорботі захопити їх, але вони вибирають життя", - говорить Власова для National Geographic.

Власова каже, що підлітки не дозволяють війні завадити їм бути дітьми. У той же час, коли раптово розривається повітряна куля, всі вони падають підлогу. Бо звикли уникати всього, що імітує звук стрілянини.

Фотограф так здружилася з дітьми, які є героями її знімків, що нерідко отримує на телефон смс. "Я сиджу зовні на вулиці, і чую, як починається гучний обстріл. Люди покинули вулиці. Це страшно", - написала 10-класниця Діана Фоменко з міста Щастя.

У Полтаві показали виставку "Портрет солдата" столичної журналістки Вікторії Ясинської. Жінка робила знімки протягом чотирьох років - у шпиталях, де знаходилися поранені бійці, кафе та зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Світове видання показало вражаючі фото школярів із зони АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі