Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2019 17:20

"Свати" повертаються на екрани: навіщо це Зеленському та "1+1"

  Олексій Ковжун: між собою у телевізійників є поняття «без російського ринку нам кінець». Фото: Українська правда
Олексій Ковжун: між собою у телевізійників є поняття «без російського ринку нам кінець». Фото: Українська правда

З 1 липня телеканал 1+1 почне показ 6-го сезону серіалу "Свати". Прем'єру анонсували на офіційному сайті.

Напередодні телеканал виграв судову справу зі зняття заборони на показ серіалу в Україні. Тепер "1+1" має прокатні посвідчення на перший і шостий сезони комедійного серіалу.

- Для команди "плюсів", зокрема деяких виборних депутатів, суперечливі моменти в серіалі не мають сенсу. Їм це здається фантазіями ультрапатріотів, тому й викликає роздратування, - каже політичний консультант Олексій Ковжун.

Чому "Сватів" повернули?

Серіал популярний, люди хочуть його дивитися і мають на це право. З точки зору бізнесу, патріотизм і автентичність видаються малозначущими. І це не ворожий акт. Тут є позиція людей, у яких дротики в голові по-іншому влаштовані.

Але це добре, що активний шмат населення сприймає це з настороженістю. Повернення "Сватів", як і відведення українських військ, для багатьох є маркером реваншу Росії.

Вплив масової культури на свідомість людей трагічно недооцінений в Україні

Серіал може впливати на громадську думку?

Я не дивився жодної серії. Але вплив масової культури на свідомість людей трагічно недооцінений в Україні. Всі жанри зараз потребують уваги критиків, медійників або вчених.

А російськомовні таблички в серіалі відіграють якусь роль?

Це дає можливість показувати "Сватів" у Росії, що майже подвоює прибутки телеканалу. Це не кажуть вголос, але між собою у телевізійників є поняття "без російського ринку нам кінець". Що неправда. І прикладом цього є ринок ізраїльського телевиробництва. У країні живе 5 мільйонів людей - дещо більше, ніж у Києві. Але ліцензії на переробку їхніх серіалів купує США.

А ці таблички скоріш є і російською, і українською мовами. Але творці серіалу не звернули на це увагу і вийшов такий брак. І знову ж таки, для них це неважливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згорів будинок, де знімали "Сватів"

До транслювання "Сватів" може бути причетний Зеленський?

Зараз у нього багато іншого клопоту, тому він не може цим займатися. За показом серіалу стоять бізнесмени. Але таким людям варто визнавати, що крім бізнесу, є дещо важливіше.

Було б дуже боляче, якби українська держава була такою нещасною, що "Свати" їй загрожують.

Ситуація загрозлива для протистояння російській пропаганді?

Було б дуже боляче, якби українська держава була такою нещасною, що "Свати" їй загрожують. Коли Йосипа Кобзона визнали загрозливим, мене це обурило.

У червні Держкіно відмовило 1+1 у видачі повторного прокатного посвідчення на 2-й сезон серіалу "Свати". Водночас на каналі висловили обурення цьому рішенню. Телевізійники вважають його необґрунтованим, нелогічним і політично мотивованим.

Зараз ви читаєте новину «"Свати" повертаються на екрани: навіщо це Зеленському та "1+1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі