четвер, 13 червня 2019 11:37

Розвивають комплекси та принижують: в Україні заборонили прокат "Сватів"

Розвивають комплекси та принижують: в Україні заборонили прокат "Сватів"
Каналу 1+1 відмовили у видачі повторного прокатного посвідчення на "Свати". Фото: kp.ru

У Державному агентстві України з питань кіно відмовили каналу "1+1" у видачі повторного прокатного посвідчення на 2-й сезон серіалу "Свати".

За відмову проголосували 15 членів експертної комісії, 1 - за дозвіл, 2 заявили заздалегідь про конфлікт інтересів, пише detector.media.

Член експертної комісії Марія Гурська сказала, що в серіалі державні установи підписані російською мовою, а деякі вивіски - українською. Це створюється враження, що Україна інтегрована в російський простір. Також "Свати" розвивають в українцях комплекс неповноцінності, принижують їхню гідність.

"Сім'я героїв із українським прізвищем виглядає менш освіченою,"селюками", на відміну від сім'ї з російським прізвищем. Однак у разі перемонтування другого сезону і зміни прізвища героїв серіалу експертна комісія могла б погодитися на видачу прокатного посвідчення", - пояснила Гурська.

Член комісії Сергій Оснач додав, що представників "1+1 media" має хвилювати, як сприймуть серіал сім'ї учасників АТО і постраждалих у війні. Головну з ролей в якому ньому виконує "путінець" Федір Добронравов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відхилив апеляцію СБУ щодо дозволу показувати "Сватів"

Група "1+1 media" обурена таким рішенням і вважає його необґрунтованим, нелогічним і політично мотивованим.

"Канал "1+1" завжди був патріотичним і поважав інтереси глядачів. Ми плануємо оскаржити відповідне рішення Держкіно в суді. Глава Державного агентства України з питань кіно та експертна комісія використовують цю ситуацію як платформу для входження в парламентську кампанію, щоб продемонструвати таким чином нібито боротьбу за національну ідею. Нам незрозуміло, чому об'єктом публічних нападок став український продукт. Таким чином його намагаються використовувати як політичний інструмент для передвиборної маніпуляції", - прокоментували представники каналу.

Новий сезон російсько-українського серіалу "Свати" вийде на екрани 2020-го. Через заборону актору Федіру Добронравову в'їжджати в Україну, нові серії знімали у Білорусі. У 7-у сезоні "Сватів" герої побувають у минулому - вони перенесуться в XIX ст. і стануть поміщиками.

Зараз ви читаєте новину «Розвивають комплекси та принижують: в Україні заборонили прокат "Сватів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути