субота, 02 листопада 2013 21:43

SunSay мало не розніс 100-річну київську Малу оперу
9

Фото: Фото: vk.com/angar_kiev

1 листопада у Києві під дахом старезної будівлі Малої опери відбувся виступ гурту "SunSay" у форматі Unplugged. Людей на концерт прийшло чимало, приміщення опери розпирало, і ставало трохи не по собі, коли весь зал, повторюючи за Андрієм Запорожцем, вокалістом гурту, починав щосили тупотіти ногами.

"SunSay" – український фьюжн-фанк-реггі гурт, заснований у 2007 році екс-вокалістом гурту 5`nizza Андрієм Запорожцем. Гурт має на рахунку чотири студійні альбоми, в підтримку останнього з них "Благодари", який вийшов навесні цього року, музиканти вирушили в тур, почавши з Києва.

"Це мій третій концерт SunSay'я поспіль, але такого я ще не бачила. Це щось зовсім нове, але це нове мені дуже до вподоби", -- каже 18-річна Ірма з Київської області на виході з будівлі.

Музику в такому форматі гурт не записував у студії, отже єдина можливість почути її "оголеною, без прикрас", як повідомляє анонс, це сходити на концерт. Під час виступу використані не лише звичні для Unplugged-концертів акустичні гітари, а такі екзотичні інструменти - банджо, укулеле, кахон, волинка та інші. Останній альбом гурту "Благодари" має велику кількість електроніки, тому акустичні версії пісень були ще цікавішими. Особливе захоплення публіки викликали духові: під час програшів на флейті зал синхронно починав аплодувати.

"Сережа, выходи за меня!" - кричить дівчина до Сергія Кленевського, коли той починає вигравати на волинці

"Сережа, выходи за меня!" - кричить дівчина з натовпу до Сергія Кленевського, коли той починає майстерно вигравати на волинці.

Весь концерт слухачі сприймали "на ура". Прямим підтвердженням цього є те, що гурт виходив на біс удруге, не зважаючи на те, що пісень, готових для виконання, у них уже небуло. Довелося зіграти легендарного"Солдата" з репертуару гурту 5`nizza.

"Ти уявляєш, можливо це був останній раз, коли цю пісню можна було почути наживо, від одного з її авторів?" - захоплено питає подружку Ірма.

Велику роль у створенні атмосфери відіграло приміщення Малої Опери, якому вже більше ста років. Сам Андрій, якого ще називають Sun`ом, каже:

"Я дуже радий що нас запросили саме сюди, в Малу Оперу. Це мій улюблений майданчик, і я дуже сподіваюсь, що виступаю тут не в останнє"

Концерт почався рівно о 20.00 і продовжувався 1,5 год. Після закінчення біля виходу можна було почути: "Я очікував, що буде довше". Але довше бути не могло, через вже згадану нестачу матеріалу, переробленого під Unplugged-формат.

Новий та попередні альбоми можна було купити за 100 грн. Також його можна завантажити на сайті Kroogi.com. Кожен охочий може безкоштовно прослухати або скачати композицію, яка йому сподобалась, а також, при бажанні, віддячити гурту, пожертвувавши будь-яку сумму грошей. На фізичних носіях диски можна придбати лише на концертах. Наступний альбом гурт планує записати на острові Балі, використувуючи місцевих музикантів.

 

Зараз ви читаєте новину «SunSay мало не розніс 100-річну київську Малу оперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі