вівторок, 04 січня 2022 19:28

"Шум" від Go_A увійшов до трійки найпопулярніших пісень в історії Євробачення

"Шум" від Go_A увійшов до трійки найпопулярніших пісень в історії Євробачення
Виступ гурту Go_A на Євробаченні торік. Фото: ukrinform.ua

Пісня "Шум" українського гурту Go_A увійшла до трійки найпопулярніших пісень міжнародного конкурсу Євробачення в історії. Пісня Solovey, із якою гурт мав взяти участь у конкурсі 2020 року, зайняла 128 місце з 250 навяних.

Новиною про досягнення гурт GO_A поділився в Instagram.

"Одразу два наші треки потрапили в ESC TOP 250 - щорічний рейтинг найкращих пісень за всі часи існування Євробачення. SHUM увійшов в трійку найпопулярніших пісень за всю історію конкурсу. А Solovey посів 128 місце. Уперше в історії в цей чарт потрапили одразу дві україномовні пісні", - написали вони.

Рейтинг формується за підсумками щорічного голосування за найпопулярніші пісні Євробачення в історії, яке підбиває радіо пісенного конкурсу ESC Radio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Gо_A став першим: пісня "Шум" набрала найбільше переглядів за рейтингом Spotify

Першу сходинку рейтингу ESC TOP за 2021 рік очолив хіт переможниці 2012 року Loreen зі Швеції - Euphoria. Друге місце дісталося пісні переможців Євробачення 2021 італійців Maneskin - Zitti e Buoni.

Пісня Джамали "1944", із якою вона перемогла на конкурсі 2016-го, опинилася на 14-му місці. Хіт Waterloo ABBA, яким гурт представляв Швецію 1974 року, на 20-му місці. Мегахіт Dancing Lasha Tumbai від Вєрки Сердючки 2007-го зайняв 74-те місце, а переможна пісня Руслани "Дикі танці" 2004-го - 78-ме. Решта українських виконавців на Євробаченні опинилась за межами першої сотні.

Український електронний фолкгурт Gо_A посів на Євробаченні п'яте місце з піснею "Шум". Набрав 364 бали: 97 балів дало журі й 267 - глядачі. Фінал 65-го пісенного конкурсу відбувся 22 травня в нідерландському Роттердамі.

Зараз ви читаєте новину «"Шум" від Go_A увійшов до трійки найпопулярніших пісень в історії Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі